Barry Atsma speelt hoofdrol in BBC-serie

Barry Atsma heeft een hoofdrol gekregen in een grote nieuwe BBC-serie. Tatau, zoals de reeks heet, is een samenwerking tussen BBC 4 en BBC America.

Barry Atsma speelt in de serie Tatau een oude backpacker die ooit is blijven hangen op een idyllisch eiland. Als de man bevriend raakt met een jonge reiziger, sleept hij de man langzaam maar zeker mee in zijn mystieke wereld. De titel Tatau verwijst naar een oerkracht die Maori toeschrijven aan tatoeages. Barry Atsma vertrekt eind deze maand naar de Cook-eilanden om de serie op te nemen. 

Barry Atsma

Het gaat goed met de internationale carrière van Barry Atsma. De acteur vertrekt deze maand nog naar Londen voor opnames van de serie Episodes. Hij speelt komend seizoen in twee afleveringen een gastrol als tv-producer. Atsma werkt in de serie samen met Friends-acteur Matt LeBlanc, die de hoofdrol voor zijn rekening neemt.

Search for Happiness

Barry Atsma speelt ook een rol in de Engelstalige film Search for Happiness. De tragikomedie ging twee weken geleden in première in Londen en Berlijn. Search for Happiness, waarin Barry een arts in Afrika speelt, verschijnt begin oktober in de Nederlandse bioscopen. 

Buitenland

Barry Atsma is blij hij eindelijk aan de slag gaat in het buitenland. ‘’Ik doe nu een paar jaar af en toe audities in het buitenland, en ik merk dat dat eindelijk een beetje effect gaat hebben’’, vertelt presentator van Down voor Dummies. ‘’Mensen onthouden je naam en denken de volgende keer sneller aan je als ze een rol tegenkomen waar jij misschien geschikt voor bent.’’ 

Tatau

Tatau zal in 2015 in elk geval in Groot-Brittannie en in de Verenigde Staten te zien zijn. Of de serie ook naar Nederland komt is nog niet duidelijk.

Barry Atsma heeft door zijn drukke schema voorlopig geen tijd voor een nieuwe vriendin.

Meer over:

Reageren