20 jaar geleden overleden

Zus Bart de Graaff start YouTube-kanaal over Bart

25 mei 2022 09:54 | amusement | Door Irma Tomas

© Ray Christian - De Kroon Studio
De oprichter van omroep BNN overleed vandaag precies 20 jaar geleden. Ter ere van zijn sterfdag lanceert zus Mirjam een YouTube-kanaal met tv-programma's en andere beelden van Bart de Graaff. 

Het gaat om bekende beelden en video's die nu nog niet online te vinden zijn. In een interview in de Telegraaf zegt Mirjam: "Op deze manier hoop ik dat hij ook bij een jonger publiek bekendheid krijgt. Er is een hele generatie die hem niet heeft gekend. Bart heeft enorm veel voor de Nederlandse televisie betekend. Op deze manier wil ik hem ook, zeg maar, een beetje laten herleven."

Nierziekte

Mirjam de Graaff neemt het initiatief samen met BNNVARA en de Bart de Graaf Foundation. Bart de Graaff overleed in 2002 op 35-jarige leeftijd aan de complicaties van een nierziekte die hem al sinds zijn jeugd plaagde. Maar in zijn korte leven bereikte hij meer dan anderen met veel meer tijd. 

Teringtubbies

Hij maakte programma's die de gemoederen bezighielden zoals Teringtubbies en Waar Kan Ik Je 's Nachts voor Wakker Maken? waarin hij BN'ers in het holst van de nacht uit hun bed belde om leuke dingen te doen. BNN (Bart's Neverending Network) werd in 1997 door Bart opgericht. 

Meer over