Bartho Braat stopt na 24 jaar als Jef Alberts in GTST

29 april 2015 11:27 | amusement | Door Televizier

Acteur Bartho Braat stopt na 24 jaar met de rol van Jef Alberts in GTST. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging: "Ik vind het wel genoeg. Ik wil nu wat anders."

Bartho Braat is al sinds 1991 te zien in GTST, maar na al die jaren komt er een einde aan het tijdperk Jef Alberts. "Na 24 jaar Meerdijk is het genoeg," zegt de acteur in Weekend. "Ik ga andere dingen doen. Ik heb er nu 24 jaar in gezeten, dus ik wil wat anders. Ondanks het feit dat GTST heel leuk is om te doen. Er moet toch een keer een eind aan komen."

Bartho Braat

Wanneer Bartho voor het laatst in GTST te zien is, is nog niet duidelijk. "Ik zeg nog niet precies wanneer, maar het zal na de zomer zijn." Het is geen moeilijke keuze voor de acteur, die al eerder aan stoppen dacht: "Ik heb dan ook niet nachtenlang over mijn vertrek na hoeven denken."

Theater

Bartho Braat wil graag meer in het theater staan: "Toneel vind ik namelijk ook erg leuk en zo zijn er nog wat dingen." Tijdens zijn soapcarrière stond hij al in verschillende toneelstukken, waaronder de musical La Cage Aux Folles in 2011, waarvoor hij GTST drie maanden verliet. Maar nu verdwijnt Jef Alberts dus definitief uit de soap.

Jef Alberts

Daarmee vertrekt een van de oudgedienden uit GTST. Jef was niet vanaf het begin te zien, maar kwam wel al na één jaar Meerdijk binnenwandelen. Alleen Laura Selmhorst (Jette van der Meij) loopt al langer rond in de soap: zij is de enige die nog over is van de oorspronkelijke cast.

Lees ook:
5 manieren waarop Jef Alberts uit GTST kan verdwijnen.

Meer over