Bassie en Adriaan brengen allebei een boek uit

15 juni 2017 10:54 | amusement | Door Televizier

Zowel Bas als Aad van Toor zijn in de pen geklommen en brengen binnenkort een boek uit. Aad (74) werkt aan een autobiografie, Bas (81) lanceert een bundel met columns en anekdotes. 

Het boek van Aad krijgt de titel Moe ik kan een salto en ligt eind juni in de winkels. In zijn autobiografie kijkt de acrobaat terug op de hoogte- en dieptepunten van zijn leven. De bundel van ‘Bassie’ heeft nog geen titel en verschijnt half juli. Bas schrijft al jarenlang columns voor de Vlaardingen Courant.

Geelrode caravan 

Vanaf 8 juli krijgen onze jeugdhelden ook een grote expositie in het Theater Flamingo in Vlaardingen. Fans van de bekende broers kunnen drie maanden lang de meest bijzondere spullen uit hun televisie- en circusverleden bewonderen, zoals robot Robin én de geelrode caravan uit Bassie en Adriaan. De heren zelf komen ook langs om een praatje te maken met hun oude vertrouwde kijkers.

Stoelenact

Eigenlijk is ‘Bassie' de oorspronkelijke acrobaat, niet ‘Adriaan’. Op 19-jarige leeftijd ging Bas bij het circus en haalde hij Aad over om samen een acrobatennummer te doen. Als The Crocksons maakten de jonge broers vanaf 1955 wereldwijde indruk met hun stoelenact:

Lees ook: Bassie en Adriaan in de clinch met oud-collega's.

De plaaggeest

Na 23 jaar waren Bas en Aad het artiestenvak nog niet moe. In 1978 zijn ze voor het eerst op tv te zien als de onhandige clown en de slimme acrobaat in de serie Bassie & Adriaan: De plaaggeest. Daarna volgden al snel meer series, een eigen circus en theatershows. In 2015 namen ze de laatste keer de rol van hun alterego’s op zich in de film Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan.

Zin om een liedje van Bassie en Adriaan te luisteren? Hier is er eentje uit de oude doos:

Meer over