Rechtszaak

Tegenspelers Bassie en Adriaan krijgen 15.000 euro schadevergoeding

25 november 2020 15:35 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Bas en Aad van Toor moeten uit de portemonnee. Het duo, beter bekend als Bassie en Adriaan, heeft een rechtszaak die was aangespannen door Paul van Gorcum (De Baron) en vier andere acteurs verloren.

Bassie en Adriaan moeten 15.000 euro aan het vijftal betalen. Zij waren van namelijk van mening dat ze recht hadden op meer geld voor hun medewerking aan de films en series over de clown en de acrobaat. De rechter in Rotterdam stelde hen woensdag in het gelijk. Bovenop het bedrag van 15.000 euro komt nog de wettelijke rente van het bedrag in de periode van 15 februari 2002 tot 20 oktober 2015.

2007 

Paul van Gorcum en de vier acteurs spanden in 2007 de rechtszaak aan tegen Bas en Aad van Toor. In 2014 waren zij door de rechter ook al in het gelijk gesteld. Omdat er tot nog toe geen cent was overgemaakt, besloten zij opnieuw de gang naar de rechter te maken.

Geen stappen

Het duo onderneemt geen verdere stappen. "Aad is het oneens met de uitspraak, maar gezien de fysieke situatie van Bas wil hij er op dit moment niets over zeggen", zegt de manager van de 85-jarigen. Ook al moeten Bassie en Adriaan een fiks geldbedrag overmaken, zullen ze het vast positief blijven inzien. Hun motto is niet voor niets 'wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen'.

Meer over