BBC biedt Argentinië geen excuses aan na Top Gear-incident

31 oktober 2014 17:19 | amusement | Door Televizier

© BBC - Ellis O'Brien

BBC-directeur Danny Cohen weigert zijn excuses aan te bieden aan het Argentijnse volk. Een bepaalde uitzending van Top Gear zorgde in het Zuid-Amerikaanse land voor de nodige commotie.

De mannen van Top Gear waren in Argentinië om drie bijzondere auto’s te filmen. Eén van de bolides had het kenteken 'H982 FKL’, wat volgens de lokale autoriteiten refereerde aan de oorlog tussen Groot-Brittannië en Argentinië in 1982. Er werd destijds gevochten om de Falklandeilanden.

Argentinië

Groot Brittanië won de veldslag, maar Argentinië claimt nog altijd eigenaar van de eilanden te zijn. De kwestie ligt nogal gevoelig bij de landgenoten van Maxima, waardoor de BBC het vuurtje volgens de Argentijnse ambassabeur snel moet blussen.

BBC

BBC-directeur Danny Cohen weigert zijn excuses aan te bieden, omdat het volgens hem geen moedwillige verwijzing was. "Ik ben er bewust van dat mensen denken dat het nummerbord een geintje van Top Gear was. Ik wil daarom ook jullie graag melden dat we absoluut zeker weten dat het geen bewuste actie was", meldt Cohen in The Guardian.

Top Gear

BBC zendt de desbetreffende aflevering gewoon uit. "De uitzendingen laten precies zien wat er is gebeurd", besluit de BBC-baas.

Het is niet de eerste keer dat Top Gear onder vuur ligt.

Meer over