BBC blokkeert nieuwe autoshow Jeremy Clarkson bij andere zender

7 juli 2015 12:11 | amusement | Door Televizier

Jeremy Clarkson mag tot 2017 geen nieuw autoprogramma maken bij ITV, de grote concurrent van de BBC. Dat staat in het Top Gear-contract dat hij ooit tekende.

Jeremy Clarkson mag - nu zijn contract bij de BBC is beëindigd nadat hij een producer een klap gaf - nog geen nieuwe autoshow maken bij een concurrerende tv-zender. Dat heeft de BBC namelijk tot 2017 verboden in het contract dat Jeremy ooit ondertekende voor Top Gear. Hetzelfde geldt voor co-presentatoren James May en Richard Hammond, meldt Daily Mail.

ITV

Het verbod is ongunstig voor Clarkson, May en Hammond, die maar wat graag met ITV in zee leken te willen gaan. Het enige dat ze nu voor deze commerciële zender zouden mogen doen, is een programma maken dat niet over auto's gaat.

Netflix

Het BBC-contract gaat niet in op een overstap naar online streamingdiensten als Netflix en Amazon, die dus wel tot de mogelijkheden zou behoren. Netflix zou wel interesse hebben in een autoshow. Volgens Daily Mail zou het Top Gear-trio liever deze stap nemen dan twee jaar wachten.

Lees ook:
De BBC heeft al een nieuw gezicht voor Top Gear gevonden: Chris Evans.

Meer over