"BBC heeft nieuw Top Gear-team compleet"

De BBC lijkt drie nieuwe presentatoren te hebben gevonden voor Top Gear: acteur Philip Glenister, oud-model Jodie Kidd en motorracer Guy Martin.

Philip Glenister, Jodie Kidd en Guy Martin stappen in het gat dat Jeremy Clarkson en zijn maatjes James May en Richard Hammond achterlaten bij Top Gear. Dat meldt de Britse krant The Daily Express. De BBC zou de deal bijna rond hebben.


Philip Glenister

Philip Glenister is acteur, vooral bekend van zijn rollen in de BBC-series Life On Mars en Ashes To Ashes. Hij is gek van auto's en presenteert sinds 2014 het Channel 4-autoprogramma For The Love Of Cars, waarin hij samen met vriend Ant Anstead klassieke auto's opknapt. Twee weken geleden begon het tweede seizoen van de show.

Jodie Kidd

Jodie Kidd is een voormalig model. Tegenwoordig presenteert ze voor Channel 5 het programma The Classic Car Show, samen met oud Top Gear-presentator Quentin Willson. Kidd was al twee keer te gast in Top Gear, in 2003 en 2011. Ze wordt wel omschreven als 'the only supermodel in the world that can drive like a demon'.

Guy Martin

Guy Martin is motorracer die meedeed aan vele wedstrijden op de weg. Hij kreeg altijd al veel media-aandacht en is sinds een paar jaar ook tv-presentator. Martin maakte diverse programma's op de BBC en Channel 4.

Top Gear

De drie nieuwe presentatoren staan voor de zware taak om Top Gear nieuw lezen in te blazen na de incidenten rond Jeremy Clarkson. De BBC verlengde zijn contract niet nadat hij een medewerker van het programma zou hebben geslagen. Collega's James May en Richard Hammond besloten toen ook te stoppen met de show.

Lees ook:
Jeremy Clarkson toch nog met drie Top Gear-afleveringen op tv

Reageren