BBC houdt open audities voor Top Gear

De gloednieuwe presentator van Top Gear, Chris Evans, heeft bekend gemaakt dat de BBC open audities gaat houden om twee co-presentatoren te vinden.

Een van de presentatoren worden van Top Gear zal hoog op het beroepskeuzelijstje staan van veel mannen. Liefhebbers met verstand van auto's zouden die droom zomaar waar kunnen zien worden. Chris Evans, de vervanger van Jeremy Clarkson, zoekt zijn eigen Richard Hammond en James May. 

Mannen en vrouwen

Evans maakte bekend dat iedereen mag meedoen met de open audities. „Mannen, vrouwen, ouderen, jongeren, het maakt niks uit. Het enige dat belangrijk is, is dat je van auto's houdt en dat je verstand hebt van automobielen.” Evans vertelde dat dit precies de manier is waarop destijds Hammond en May zijn gevonden. „Daarom houden we nu weer audities, en niet voor beroemde mensen, maar voor kijkers van het programma.”

30 seconen video

De kandidaten moeten een 30 seconden durende video opsturen waaruit blijkt hoe gek ze zijn op auto's. Iedereen op de hele wereld mag meedoen. Maar, waarschuwt Evans: „Als niemand goed genoeg is, dan krijgt niemand de baan.” De nieuwe versie van Top Gear moet in maart/april 2016 voor het eerst op BBC 2 te zien zijn.

Lees ook:
Chris Evans is de nieuwe presentator van Top Gear

Reageren