Beau helpt daklozen in The Amsterdam Project

23 juli 2016 16:40 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Voor zijn nieuwe programma The Amsterdam Project volgde Beau van Erven Dorens een jaar lang vijf daklozen die met elk 10.000 euro een nieuw leven konden beginnen.

Beau onthulde de naam van het door hem bedachte programma en de insteek van de show in RTL Late night

Naar Brits voorbeeld

Hij kwam op het idee aan de hand van een Brits onderzoek naar dakloosheid en geld. In Londen kregen 13 daklozen hulp en 3000 pond dat ze naar eigen inzicht mochten besteden om hun leven te verbeteren. Dat leverde opmerkelijk goede resultaten op: na een paar maanden had meer dan de helft een dak boven het hoofd en een baan. Dat zette Beau en een vriend aan het denken: "Hulpverleningsinstanties zijn fantastisch, maar zeggen vaak wat ze moeten doen. Toen dacht ik: wat zou het mooi zijn als dat in Nederland ook zou werken. Aan de hand daarvan hebben we het uitgewerkt."

Adempauze

Die 10.000 euro is volgens Beau vooral bedoeld om mensen een figuurlijke adempauze te geven zodat ze de balans op kunnen maken: "Daklozen hebben vaak niet eens tijd om na te denken wat ze kunnen doen om uit de ellende te komen, omdat ze niet eens een dak boven hun hoofd hebben." Beau benadrukt daarnaast dat het geen tearjerker is: "Daar is het niet om te doen."

The Amsterdam Project staat gepland voor komend najaar. Wanneer de show wordt uitgezonden is nog niet bekend.

Meer over