Beau presenteert kennisquiz Back 2 School

Beau van Erven Dorens heeft een nieuwe klus als quizmaster. In april start hij met de gloednieuwe RTL kennisquiz Back 2 School.

De opzet van het spelprogramma is simpel: zeven volwassenen nemen het op tegen zeven scholieren uit de onderbouw van het middelbaar onderwijs.

Basiskennis

Dat lijkt een gelopen race voor de volwassenen: dankzij de leerplicht heeft bijna iedereen wel een middelbare school diploma op zak. Maar hoeveel van die kennis er nog blijven hangen? Wie kent bijvoorbeeld nog de vele taalkundige uitzonderingen in het gevreesde Groene Boekje? En wie kan zonder moeite alle provinciehoofdsteden nog opdreunen?

Grote prijzen

Opletten loont, zo belooft RTL in een persbericht. De winnaar van Back 2 School maakt namelijk kans op maximaal 25.000 euro aan prijzengeld. Daar kun je een heleboel lesboeken voor kopen. Back 2 School lijkt enigszins gebaseerd op Ben Jij Slimmer Dan Een Kind?, een Net 5 programma uit 2007 dat gepresenteerd werd door Eric van der Hoff.

Meedoen aan Back 2 School

Back 2 School is vanaf maandag 4 april te zien. Beau en het productieteam zoeken nog kandidaten. Ben je scholier en klaar je te bewijzen tegen volwassenen? Meld je HIER aan. Ben je allang van school en wil je de scholieren een lesje leren? Klik dan HIER om je op te geven.

Reageren