Dankzij Luuk

Beau-sidekick Jeffrey Wirtz vertelt hoe hij bij de talkshow is gekomen

28 november 2023 13:42 | amusement | Door Judith Regeling

© NLZiet
De vaste kijkers van Beau is het vast niet ontgaan: de talkshowhost heeft er sinds kort een ware sidekick bij. In een video vertelt hij - Jeffrey Wirtz om precies te zijn - hoe dat zo is gekomen.

Wat blijkt? Luuk Ikink heeft hem aangeraden!

Sidekick

Luuk Ikink is inmiddels haast niet meer weg te denken als presentator van RTL, maar ooit was dat anders. Hij brak pas door toen hij in 2013 als sidekick mocht aantreden bij RTL Late Night van Humberto. Dagelijks trakteerde hij de gasten en de kijkers thuis op de leukste video's van het wereldwijde web. Later nam Marieke Elsinga dit stokje over.

Blijkbaar vond Luuk dat het tijd was voor een nieuwe opvolger, want het was precies de RTL Boulevard-presentator die op een gegeven moment met Jeffrey Wirtz - ook wel bekend als Egbert op YouTube - op de proppen kwam. Tot grote verbazing van Jeffrey zelf.

Jeffrey Wirtz

In een nieuwe video op zijn YouTube-account blikt hij hierop terug. "Ik kreeg ongeveer een maandje geleden een mail binnen van de hoofdredactie van de RTL Talkshow. Zij zeiden van: 'Goh, we willen graag met je in contact komen'. Ik dacht: dat kan niet anders betekenen dan dat zij een item over AI gaan doen. Maar ik dacht: dat kan vast geen kwaad", vertelt hij openhartig.

Hij besloot daarom ook de stoute schoenen aan te trekken en terug te mailen. "Tot mijn grote verbazing zeiden ze helemaal niets over AI. Ze zeiden alleen: 'we zijn op zoek naar een nieuwe sidekick en wij denken dat jij dat zou kunnen zijn'", aldus Jeffrey. "Een week na dit telefoontje ben ik naar Amsterdam gegaan, naar het kantoor van PilotStudio en daar ontmoette ik de baas van het productiebedrijf, de hoofdredactie en Beau van Erven Dorens." 

Luuk Ikink

Hoe leuk dit ook was, bij Jeffrey riep het wel gelijk vragen op. Want, hoe zijn ze eigenlijk bij hem terechtgekomen? "Blijkbaar heeft Beau Luuk Ikink opgebeld en gevraagd van: 'wij zijn op zoek naar een nieuwe sidekick. Heb jij nog mensen?'. Toen heeft Luuk Ikink mijn YouTube-kanaal opgestuurd en dat is misschien wel het liefste wat iemand ooit voor me gedaan heeft", vervolgt hij. "Ze waren in ieder geval erg onder de indruk van de YouTube-video's en van het kanaal en vonden het erg mooi, leuk en grappig. En vroegen zich af of ik het leuk zou vinden om aan te sluiten bij tv."

Daar moest hij even over nadenken, maar zijn antwoord is inmiddels wel duidelijk. Jeffrey is namelijk nog het hele seizoen dagelijks te zien bij Beau.

Bekijk hieronder de gehele video.

 

Meer over