Talkshowpresentator

Beau van Erven Dorens: 'Ik wil een beetje keten'

13 mei 2020 13:55 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
Beau van Erven Dorens is na maanden pauze net weer aan de slag als talkshowpresentator van zijn RTL 4-show Beau. Wij spraken hem. 

Tekst: Dominique Hofman

Wat heb je afgelopen tijd nog meer gedaan naast Beau blijft binnen en IedereenLive?
“Al heb ik geen vitaal beroep, ik voel me wel erg betrokken bij de samenleving. Met Patrick van der Jagt uit Het Rotterdam project ben ik daklozen eten gaan brengen en in Utrecht heb ik meegereden met de vuilnisdienst. Die mensen moeten natuurlijk ook doorwerken.”

Nu is Beau weer begonnen. Wat kunnen we verwachten?
“Iedereen heeft nu behoefte aan informatie over de coronacrisis, dus daar gaan we het veel over hebben. Elke dag zijn er wel weer nieuwe onderwerpen om je op te storten. Maar ik hoop dat er op een gegeven moment ook wat lucht bij komt. We zijn wel toe aan wat entertainment, een beetje keten. Dat er geen publiek is, vind ik ontzettend jammer. Het is zo leuk om ze te laten lachen. Nu is het wel heel erg stil.”

Hoe vind je het om talkshowhost te zijn?
“Heel leuk, maar ook intensief. Ik sliep weinig vorig jaar en als je je op het einde ook een beetje aan het snotteren bent, stort je langzaam in. Daar staat tegenover dat je lekker midden in de maatschappij staat, als mens en als presentator. Je zit met mensen aan tafel die het nieuws maken en op elk gebied leer je weer iets. Dat vind ik heel leuk.” 

Wie zou je graag eens willen interviewen?
“Ik heb een keur aan mensen die ik zou willen spreken. Mark Rutte en Máxima bijvoorbeeld. Met haar zou ik graag willen kletsen over haar goede initiatieven, zoals het beperken van schulden in Nederland. En dat ik Rutger Hauer nooit heb kunnen interviewen, vind ik nog steeds heel jammer. Ik was enorm fan van hem. Hij was zo’n spannende man, de grootste ster die we ooit gehad hebben.”

Wat zijn voor jou de hoogtepunten uit het afgelopen seizoen?
“De interviews met Marco van Basten, Ronald Koeman en Wopke Hoekstra vond ik heel leuk. Ik heb ook goede herinneringen aan het gesprek met Frans Bauer. We hadden voor hem het decor nagemaakt van een Chinees restaurant. We zijn samen gaan zitten, waarna het gesprek best intiem werd. Die mensen geven al zo vaak interviews en dan is het leuk als je iets nieuws ontdekt.”

Heb je iets geleerd van de vorige reeks?
“Ja, heel veel. Het belangrijkste is dat je jezelf fysiek op orde houdt. Vooral slapen wanneer dat kan, en niet roken en drinken. Vorig jaar was ik in het begin best gespannen, omdat ik alles supergoed wilde doen. Als je het gesprek gewoon tot je laat komen, gaat het veel soepeler. De informatie zit toch wel in je hoofd.” 

Beau | iedere werkdag | RTL 4 | 21.25

Meer over