Bekendmaking Wie is de Mol?-kandidaten lijkt aanstaande

Welke BN'ers gaan in 2018 op zoek naar de Mol? Het lijkt erop dat we dat komende zaterdag eindelijk weten, want Wie is de Mol? krijgt dan een paar minuten zendtijd op NPO 1.

Direct na het Journaal van 20.00 uur zendt NPO 1 op zaterdag 11 november een kort Wie is de Mol?-intermezzo uit. De nieuwe reeks start pas aan het begin van 2018, dus wat zouden deze tien minuten kunnen betekenen? "Laat het speculeren maar beginnen", glimlacht een woordvoerster van omroep AVROTROS mysterieus.

Nieuwe kandidaten

In deze promo moeten haast wel de nieuwe kandidaten bekend worden gemaakt. De laatste jaren brengt AVROTROS de namen steevast rond deze tijd naar buiten. De BN'ers van 2016 verschenen opeens op de Dam in Amsterdam voor een 'eerste executie', de ploeg van 2017 kwam bijeen op een persconferentie in Hilversum. Een presentatie van de hele groep op televisie zou nieuw zijn voor Wie is de Mol?

Georgië

De opnames van Wie is de Mol? 2018 vonden afgelopen voorjaar plaats. Van eind mei tot begin juni speurde de nieuwe lichting kandidaten naar de saboteur in hun midden. Het lijkt erop dat zij hiervoor afreisden naar Georgië: een toerist vertelde aan fansite Tunnelvisie dat hij daar een groep BN'ers zag.

Jan Versteegh

Op basis van de opnameperiode maakten de 'Molloten' al een lijstje met potentiële kandidaten. Jan Versteegh lijkt een zekerheidjeNormaal gesproken plaatst de BNNVARA-presentator zeer regelmatig updates op zijn socialmediapagina’s, ook als hij op reis is, maar sinds 17 mei was het een paar weken oorverdovend stil op zijn accounts. Zou Jan daarna op mollenjacht zijn vertrokken?

Ron Boszhard

Verder gaf Ron Boszhard een opvallende hint tijdens het Televizier-Ring Gala. De kinder-tv-maker was met zijn programma Bommetje XXL in de race voor de Gouden Stuiver. “Ik ben blij dat ik genomineerd ben, want ik hoop dat ik nu eindelijk een keer word uitgenodigd voor Wie is de Mol?”, lachte Ron. Daar stond Art als presentator van het Gala toch even met zijn mond vol tanden. “Wie weet hè?”, grijnsde hij. “Ik houd gewoon m’n mond, Ron.” Dat leek verdacht veel op een onderonsje tussen de WIDM-presentator en een van zijn kandidaten.

Simone Weimans

Nieuwslezeres Simone Weimans was tijdens de gehele opnameperiode van Wie is de Mol? niet te zien in het NOS Journaal - zeer verdacht dus. Ook de namen van actrice Loes Haverkort, zanger Ruben Hein, RTL Boulevard-ster Olcay Gulsen en schrijfster Stine Jensen zingen rond. Zaterdag weten we hopelijk meer!

Lees ook:
Alles over de geheime opnameperiode van Wie is de Mol?


Foto's: AVROTROS/Nico Kroon, Stefan Heijendael, Esther Meijer, Wessel de Groot, SBS/Elvin, Michel Schnater, Tjebbe Venema/HUMAN

 

Meer over:

Reageren