Bekijk hier het laatste interview met Jett Rebel

Maandagavond was zanger Jett Rebel te gast in De Wereld Draait Door. Hij is pas 24, maar heeft nu al besloten dat dit zijn laatste interview was.

Jett Rebel, die in het echt Jelte Tuinstra heet, vindt dat er te veel over zijn persoon wordt geschreven en te weinig over zijn muziek. Hij is een grote belofte in de Nederlandse muziekwereld, met een succesvolle debuutplaat en optredens op vele festivals. Logisch dus dat de media hem willen spreken. Maar vanaf nu laat Jett Rebel zich niet meer interviewen. 

Matthijs van Nieuwkerk

“Het leidt gewoon af,” zegt Jett tegen Matthijs van Nieuwkerk over zijn besluit. “Ik zie mezelf niet het soort artiest worden dat van televisieprogramma naar televisieprogramma gaat en z’n succes uitbuit. Ik wil gewoon muziek maken.” In de media gaat het vooral over zijn vermeende nagelslakverslaving en over zijn drugs- en alcoholgebruik. Matthijs vraagt of de zanger bang is om bij Forever 27 te gaan horen, de club van artiesten die maar 27 jaar oud worden. Jett Rebel maakt zich daar geen zorgen over.

Jett Rebel

Jett is op het podium een rasentertainer, maar achter de schermen is hij vaak heel onzeker, bleek uit de documentaire Who The Fuck Is Jett Rebel. Hij voelt zich niet prettig in interviews: “Ik hou van zingen, dan voel ik me op m’n gemak. En al dat gepraat over mezelf, dat hoeft van mij niet.”

Lees ook: Jett Rebel sloot in 2014 Serious Request af.

Bekijk het interview hier:

Reageren