België gaat weer zoeken naar De Mol

De Mol keert na dertien jaar afwezigheid terug op de Belgische televisie. Productiehuis Woenstijnvis heeft groen licht gegeven voor een nieuw seizoen van Wie is de Mol? in België.

Geen rechten

Het leek erop dat de Vlamingen het zonder het programma moesten stellen vanwege een rechtenkwestie. Het programmaformat van Wie is de Mol? is bedacht door vier medewerkers van het Vlaamse productiehuis Woenstijnvis. De zender VIER zond in juni een oproep uit om kandidaten te vinden. Anders dan in Nederland doen er aan de Vlaamse variant onbekende mensen mee. Deze zomer bleek dat de zender nog geen toestemming had van de bedenkers om het format te gebruiken.

Overeenkomst

Nu, een half jaar later, is er toch een overeenkomst gekomen tussen VIER en Woestijnvis. “Zowel de bedenkers als Woenstijnvis geven geen verdere toelichting over de gemaakte productionele afspraken,” deelt het productiebedrijf mee in een persbericht.

De Mol, zoals Wie is de Mol? in België heet, was in 2003 voor het laatst te zien bij TV1. Het vierde seizoen is te zien in het voorjaar van 2016 bij VIER. 

Lees ook:
Kandidaten Wie is de Mol? 2016 bekend

Reageren