Mustii

België onthult nu al hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2024

30 augustus 2023 14:35 | amusement | Door Judith Regeling

© YouTube Still (via Mustii - Blind)
De Vlaamse Gustaph en zijn swingende nummer Because of You moeten nu al plaatsmaken voor een opvolger. België heeft als allereerste land hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2024 onthuld. 

Het gaat om de Brusselse zanger Thomas Mustin (beter bekend als Mustii).

Lees ook: Belgische Gustaph plaatst zich met swingende act voor finale Eurovisie Songfestival 2023 

België op het Eurovisie Songfestival

De volgende editie van het Eurovisie Songfestival vindt pas plaats in mei 2024, maar toch is België er al uit. Zij sturen komend jaar de Brusselse zanger Mustii naar het Zweedse Malmö toe om hun land te vertegenwoordigen. 

Bij weinig Nederlanders zullen er bij het horen of lezen van zijn naam een belletje gaan rinkelen. Toch heeft deze zanger en acteur al heel wat op zijn cv staan. Hij bracht al twee albums uit (21st Century Boy en It's Happing Now), speelde in diverse theaterstukken, had een rol in de Belgische serie La Trêve en is jurylid in de Belgische editie van Drag Race.


Nummer

Welk nummer hij zal brengen, is nog niet bekend. Dat is echter ook logisch. De nummers die volgend jaar te horen zijn op het Eurovisie Songfestival mogen niet uitgebracht of publiekelijke uitgevoerd worden voor 1 september 2023. België is er dus vroeg bij. 

Nederland

In Nederland is de zoektocht naar een inzending nog in volle gang. Iedereen die wil deelnemen, heeft tot zaterdag 30 september 23:59 uur om zich in te schrijven via de website van AVROTROS. De organisatie bestaande uit onder meer Jacqueline Govaert en Jaap Reesema hoopt uiterlijk medio december de definitieve keuze bekend te maken.

Meer over