De Saffier

Bert van Leeuwen maakt nieuw seizoen Soep, sores en soelaas vanuit Hilversum

22 augustus 2023 19:00 | amusement | Door Redactie Televizier

© EO
Bert van Leeuwen mag voor de EO een nieuw seizoen van Soep, sores en soelaas maken. De presentator van onder andere Het Familiediner liep voor de opnames vijf weken mee in de Saffier in Hilversum.

De Saffier in Hilversum is een opvanghuis waar mensen met een verslaving wonen en die vaak psychiatrische problemen hebben. In het nieuwe seizoen van Soep, sores en soelaas gaat Van Leeuwen in gesprek met de inwoners van de instelling van het Leger des Heils.

Bijzonder

"Ik ben enorm geraakt door de aangrijpende verhalen die ze delen over hun leven", zegt Van Leeuwen over de kennismakingen die hij met de bewoners gehad heeft. "Maar ik heb tussendoor ook veel plezier gehad met de begeleiders en bewoners. Dat is echt wat dit zo bijzonder maakt: er is altijd weer hoop, ook in de meest uitzichtloze situaties."

Nieuwe reeks

Eerder maakte Van Leeuwen al reeksen van Soep, sores en soelaas vanuit Urk en Zwolle, waar ook opvanghuizen van het Leger des Heils staan. De nieuwe reeks vanuit Hilversum is vanaf 4 september te zien bij de EO op NPO1.

Meer over