Bert van Leeuwen met BN’ers naar Bethlehem

In een nieuw EO-programma treedt Bert van Leeuwen samen met zes bekende Nederlanders in de voetsporen van Jozef en Maria.

 

Bert van Leeuwen neemt in Sterren van Bethlehem, zoals het nieuwe programma heet, bekende Nederlanders mee op een religieuze reis. “Onderweg doen zij plaatsen aan die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van Jezus.’’ meldt de omroep. De presentator moet dus een stuk verder reizen dan zijn tripjes in Het Familiediner.

Sterren van Bethlehem

Het lijkt er sterk op dat Sterren van Bethlehem de opvolger wordt van het populaire EO-programma De Pelgrimscode. Dit is niet helemaal waar, het wordt namelijk geen avonturenprogramma. “Onderweg doen zij plaatsen aan die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van Jezus. Wat betekent Kerstmis voor hen en wat voor gevoel brengt reizen door Israël naar boven? Een roadmovie in vier delen over verwachting en belofte, over naastenliefde en trouw en over geloven in God, jezelf en wonderen”, aldus de EO.

Bert van Leeuwen

Sterren van Bethlehem verschijnt in december op de Nederlandse televisie. De kijker is dan natuurlijk in de kerstsfeer, waardoor het programma wel eens een succes kan worden. De eerste triomf is in ieder geval al binnen voor de EO, de omroep won met Checkpoint de Gouden Stuiver.

Meer over:

Reageren