Bert van Leeuwen, Robin Martens en Marieke Elsinga over It Takes 2

25 maart 2018 09:05 | amusement | Door Televizier

Bert van Leeuwen, Robin Martens en Marieke Elsinga laten hun beste zangkunsten horen in It Takes 2. Televizier sprak de kandidaten over hun deelname en zenuwen tijdens de eerste show.

Waarom besloten jullie mee te doen aan It takes 2?
Marieke: “Ik werd in de zomer gevraagd om een stemtest te doen. Dat vond ik zo spannend dat ik eigenlijk dacht: ik hoop dat ze me niet goed genoeg vinden. Toen heb ik na lang nadenken gezegd: screw it, let’s do it! Ik vind het wel een uitdaging om iets te doen dat zo buiten m’n comfortzone ligt dat ik met knikkende knieën begin, maar het podium uiteindelijk met adrenaline verlaat.”

Bert: “Ik werd door het programma benaderd en zei toen: ‘Dat moeten we maar niet doen.’ Uiteindelijk haalden ze me over om een paar liedjes te komen zingen, al vond ik wel dat ze het eerlijk moesten beoordelen. Ik wilde niet een soort Idols zijn, dat je denkt dat je leuk zingt, maar iedereen thuis zit van: ‘Wat erg! Die kan écht niet zingen!’ Je moet bij It takes 2 door een hele selectie, er zijn zelfs grote namen die er afgelopen jaren niet doorheen gekomen zijn, dus toen vond ik het wel stoer dat ik mee mocht doen.”

Robin, jij acteert, danst en nu zing je ook nog, is er iets wat je niet kan?
Robin: “Ik ga voor alles wat ik leuk vind en dat doe ik al 25 jaar lang met plezier. In GTST kwam op een gegeven moment een verhaallijn waarin Rikki popster was. Toen heb ik een liedje gezongen, maar ik wilde het op een groter podium doen. Een soort Dance Dance Dance maar dan met zang.”

Bij Dance Dance Dance stond je al in de spotlight, hielp die ervaring tegen de zenuwen?
Robin: “Je bent alsnog zenuwachtig. Het is een hele andere discipline. Zingen is veel kwetsbaarder. Bij dansen kon ik nog improviseren of smokkelen. Als je vals zingt, zit je er meteen naast.”

Marieke: “Die spanning gaat heel snel in je stem zitten. Zenuwen hoor je heel snel. Voor de eerste show was ik op voorhand bang dat dat zou gebeuren, maar uiteindelijk is iedereen wel zenuwachtig.”

Ging er wel eens iets mis tijdens de show?
Bert: “Nou, je moet op de maat letten, op de band letten en weten wanneer je in welke camera moet kijken. En dan nog zingen! Ik stond zo veel te onthouden dat ik soms bij een liedje van twee minuten tijdens de repetitie m’n tekst helemaal kwijt was.”

Marieke: “Bij de allereerste show was ik bloedzenuwachtig. Ons was uitgelegd: wat er ook gebeurt, gewoon doorgaan, je mag niet stoppen met zingen. Je hebt tijdens de show in-ears in, oortjes waarmee je jezelf en de band kan horen. Ik sta dus op het podium, Gordon kondigt me aan, de band begint te spelen en ik denk: kut, ik heb m’n in-ears niet in. Dus ik roep door de microfoon: ‘Stop, ik heb m’n in-ears niet in!’ Rampzalig, ik voelde me zo dom! Iedereen heeft keihard gelachen, het was een zalige viral geweest.”

Zijn jullie blij met jullie professionals?
Robin: “Marcel is mijn coach, daar ben ik heel blij mee. Ik vind hem een geweldige zanger en een heel fijn mens. Onze stemmen kleuren mooi met elkaar, dus ik kijk uit naar een duet.”

Marieke: “Ik zit bij Trijntje en ben daar heel blij mee. Trijntje zorgt ervoor dat ik over m’n angsten heen kom en met gevoel zing. Dankzij haar kan ik de kwetsbaarheid die ik op het podium voel, gebruiken om het liedje beter te maken.”

Bert: “Romy kreeg mij in de schoot geworpen, haha. Ik dacht zelf dat ik meer bij Trijntje zou passen, maar het bevalt me heel goed bij Romy. Ze geeft zich met ziel en zaligheid ervoor. Ze zorgt dat ik zelfvertrouwen krijg om dit programma aan te durven.”

It takes 2 is vanaf 24 maart om 20:30 uur te zien bij RTL 4.

Lees ook: De jury van It takes 2: “Het getuigt van lef als je nooit zingt en toch meedoet”.

Meer over