Nieuwe nachtegaaltjes

Beste Zangers 2022 van start: dit zijn de deelnemers

11 augustus 2022 09:00 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS

In de Sevillaanse zon wekt het vijftiende seizoen van Beste Zangers ongetwijfeld weer de nodige tranen op bij de artiesten. Benieuwd wie dat zijn? Wij stellen ze hieronder aan je voor. 

Het is de makers ook dit jaar weer gelukt om een veelzijdig groepje mee te krijgen bestaande uit onbekendere artiesten en oude rotten uit het vak. 

Claudia de Breij

De eerste deelnemer van Beste Zangers 2022 is duidelijk een voorbeeld van die laatste. Claudia de Breij kun je namelijk niet alleen kennen als zangeres, maar ook als singer-songwriter, presentatrice, radio-dj, schrijfster en cabaretière. Toch is het muziek dat altijd al als een rode draad door haar leven loopt: van zowel Neil Diamond en Herman van Veen waar ze mee opgroeide tot haar eigen hits Mag ik dan bij jou, Mis je zo graag en haar persoonlijke favoriet Ik onthou van jou.

Claudia de Breij in Beste Zangers 2022
Claudia de Breij in Beste Zangers 2022

Simon de Wit (Blanks)

In vergelijking met Claudia de Breij staat de Nederlandse Simon de Wit, beter bekend als Blanks, nog maar aan de wieg van zijn carrière. De YouTuber - met ruim een miljoen volgers – studeerde informatica in Groningen, maar muziek is voor hem toch het belangrijkst. En dat doet hij niet onverdienstelijk. Eerder dit jaar won hij nog een Music Moves Europe Award voor Europees poptalent en in januari 2020 werd hij bekroond tot 'Beste Artiest' tijdens het door Eurosonic Noorderslag. Het lijkt dus bijna een zekerheid dat hij ook bij Beste Zangers hoge ogen gaat gooien.

Blanks in Beste Zangers 2022
Blanks in Beste Zangers 2022

Nielson

"Ze heeft de beauty en de brains en oh oh oh het voelt goed." Het is mogelijk dat je na het lezen van deze ogenschijnlijk simpel zin deze heerlijke oorwurmer alweer in je hoofd hebt, want dat is precies de kracht van singer-songwriter Nielson. Zijn hits zijn erg aanstekelijk, denk aan ‘Beauty & de brains’ en ‘Hoe’ (met Miss Montreal). Met ‘Sexy als ik dans’ kreeg hij op Koningsdag zelfs de prinsessen aan het swingen.

Nielson uit Beste Zangers 2022
Nielson uit Beste Zangers 2022

Roxeanne Hazes

Als bij iemand muziek in het bloed zit, is het wel bij de inmiddels 29-jarige Roxeanne Hazes. Als klein meisje is ze namelijk altijd al aan het zingen en wordt ze omringd door de volksmuziek van haar vader André. Het had dan ook heel makkelijk geweest om in zijn voetsporen te treden en in dit genre te blijven, maar dat is toch niet waar haar hart ligt. Roxeanne hoopt vooral 'levenspop' te introduceren op het Beste Zangers-podium.

Roxeanne Hazes in Beste Zangers
Roxeanne Hazes in Beste Zangers

Sarita Lorena

Sarita Lorena – echte naam Sarah de Sousa Gonçalves – brak door via een talentenjacht bij jongerenzender FunX. De Braziliaanse kreeg een platencontract en scoorde hits met rappers als Ronnie Flex en Jayh en zal in deze editie van Beste Zangers dus vooral voor het tropische randje zorgen. De zangeres ontdekte namelijk onlangs dat de Hollandse glorie niets voor haar is. Zij zingt het liefst urban, hiphop en latin en dan vooral in het Portugees.

Lees ook: Persoonlijk drama treft zangeres Sarita Lorena 

Sarita in Beste Zangers 2022
Sarita in Beste Zangers 2022

Ferdi Bolland

De volgende kandidaat - Ferdi Bolland - weet alles af van een rijke carrière. Deze rasartiest was namelijk pas vijftien toen hij samen met zijn broer Rob al zijn eerste contract tekende. Sindsdien heeft hij niet stilgezeten: hij tourde als Bolland & Bolland door Amerika en werkte als zowel zanger als producer mee aan honderden hits én musical. In 2000 besloten de broers hun samenwerking als duo te verbreken en daarom is Ferdi - tot groot verdriet van zijn zieke broer - nu alleen naar Sevilla gekomen. Zou hij nog alle noten kunnen raken? 

Ferdi Bolland in Beste Zangers 2022
Ferdi Bolland in Beste Zangers 2022

Jaap Reesema

Last but not least is daar Jaap Reesema. Hij is natuurlijk niet alleen de man van Kim Kötter of die bekende podcastmaker, want ook zingen is hem niet onbekend. Sinds zijn winst bij X-Factor is voor hem geen dag meer hetzelfde. Hij stond onder meer in het voorprogramma van Marco Borsato, boekte successen onder de naam Jake Reese en sinds kort hebben zowel Nederlands als België hem ook weer als Jaap Reesema in het vizier. Nu Wij Niet Meer Praten is uitgegroeid tot een hit. 

Jaap Reesema in Beste Zangers 2022
Jaap Reesema in Beste Zangers 2022

Beste Zangers is vanaf donderdag 11 augustus wekelijks om 20:30 uur te zien op NPO1.

Meer over