Na nieuwe tumor...

Bibian Mentel riskeert dwarslaesie door deelname finale Dancing With The Stars

25 oktober 2019 13:45 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Deelname aan Dancing with the stars is niet zonder risico voor Bibian Mentel. Door de groeiende tumor in haar onderrug riskeert de oud-snowboardster zelfs een dwarslaesie.

Bibian vertelde over de risico's in RTL Boulevard.

Werveltumor

Eerder deze week maakte Bibians man Edwin bekend dat er opnieuw een snelgroeiende tumor was gevonden. Ditmaal in een wervel vlak boven de stellage die eerder werd aangebracht in haar onderrug. Bibian licht toe: "Een wervel lager in mijn rug is voor tweederde aangevroten door de tumor. Ze zijn er bang voor dat hij spontaan kan breken."

Complete dwarslaesie

Als die wervel bezwijkt, dan heeft Mentel direct een complete dwarslaesie: "Ik heb nu nog een klein beetje beweging in mijn benen. Ik heb controle over mijn blaas en alle gewone functies in mijn onderlijf en die zouden dan per direct verdwijnen." Volgens de planning wordt de tumor volgende maand operatief verwijderd.

Bewust van risico

Ondanks de risico's is Mentel vol overgave met haar partner Joost bezig aan de voorbereidingen voor hun dansen in de finale van Dancing with the stars: "Ik deal er al zolang mee dat ik een modus heb gevonden om er mee om te gaan. Dat is iets wat voor mij werkt. Dat wil echt niet zeggen dat ik het bagatelliseer of doe dat het er niet is. Ik weet heus hoe de vork in de steel zit. Maar ik kies er voor om er volgende week pas naar te kijken."

Specialist

Opmerkelijk genoeg is de diagnose dankzij het dansprogramma juist eerder gesteld. Bibians specialist keek naar een recent optreden en zag iets zorgwekkends aan de lichaamshouding van Mentel. Hij adviseerde haar de geplande controle een aantal weken naar voren te halen. 

Meer over