Mét Vlamingen

Big Brother maakt doorstart op RTL 5

24 juli 2020 08:37 | amusement | Door Jef Willemsen

© Talpa
De eerste details over het nieuwe Big brother zijn bekend. De moeder aller realitysoaps keert definitief begin januari 2021 terug op RTL 5 en met Vlaamse deelnemers.

RTL onthulde de inhoud én het logo van de nieuwe Big brother in een persbericht.

Big Brother op RTL 5

De verwachting was dat Big brother ingezet zou worden om de kijkcijfers van RTL 4 een boost te geven. Er zou zelfs sprake zijn geweest GTST te vervangen door het dagelijkse programma. Niets is minder waar, de realityserie krijgt een prominente plek in de programmering van RTL 5 waar het volgens RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst een 'belangrijk en gezichtsbepalend' programma voor de zender moet worden.

Samen met Vlaanderen

Belangrijkste feit is dat ook Big brother een coproductie wordt met Vlaanderen. RTL is fan van deze kostenbesparende maatregel: de afgelopen jaren kwamen zo ook Lego masters en Holland-België tot stand. Dit heeft gevolgen voor zowel de presentatie als samenstelling van de bewoners. De zuiderburen hebben de inschrijving voor kandidaten al geopend. Of de inherente cultuurverschillen tussen Nederlanders en Vlamingen voor extra vuurwerk gaat zorgen, zal blijken tijdens de 100 dagen. 

Opgeven kan via deze link

Meer over