Bill Cosby moet onder ede getuigen in verkrachtingszaak

24 juli 2015 10:20 | amusement | Door Televizier

Bill Cosby moet binnenkort onder ede getuigen over de vermeende verkrachting van een 15-jarig meisje in het Playboy mansion in 1974.

De laatste jaren stroomden de aanklachten tegen de ooit zo onkreukbare Bill Cosby binnen. Inmiddels zijn er al meer dan veertig vrouwen die zeggen dat de komiek hen heeft gedrogeerd en misbruikt. Tot nu toe ontkende Cosby alle aantijgingen, maar het net lijkt zich te sluiten rond de bejaarde acteur.

Schadevergoeding

De nu 55-jarige Judy Huth zegt dat Cosby haar als 15 jarig meisje verkrachtte en de hoogste rechters in Californië willen nu wel eens horen wat Cosby daar zelf over te zeggen heeft. De zaak is verjaard, maar kan in een civiele zaak wel leiden tot een flinke schadevergoeding. Daarvoor moet Huth wel aantonen dat ze psychische schade heeft opgelopen van de verkrachting.

Zwijggeld

Vorige week kwam naar buiten dat Cosby in 2005 toe heeft gegeven dat hij tenminste 1 vrouw een zwaar slaapmiddel heeft toegediend voor hij seks met haar had. Cosby vertelde ook dat hij verschillende vrouwen zwijggeld betaalde na de seks zodat zijn vrouw Camille niets te weten zou komen. Camille is tot nu toe aldoor achter haar man blijven staan.

Lees ook:
Cosby zou zich ook vergrepen hebben aan het eerste topmodel, Janice Dickinson

Meer over