Billy is Ruud dankbaar voor referendum: "Utopia kan ik niet loslaten"

20 juli 2016 16:17 | amusement | Door Televizier

© SBS / Elvin

Billy hoopt dat de kijkers van Utopia haar terugstemmen in de realityshow. Haar ex-geliefde Ruud riep een referendum uit en daar is Billy hem ontzettend dankbaar voor.

In 2014 verliet Billy Utopia vrijwillig, nadat haar toenmalige vriend Ruud door mede-Utopianen uit de show werd gestemd. "Na Utopia heb ik nog een tijdje een relatie met Ruud gehad en die strandde", vertelt Billy in een interview met Metro. "Ik ben later met mijn inmiddels volgende ex-vriend naar Sint Maarten vertrokken en heb daar een jaar gewoond. Zes weken geleden ben ik teruggekomen."

Belletje

Intussen heeft Ruud zijn comeback gemaakt in Utopia en kriebelt het bij Billy ook weer om het tv-avontuur aan te gaan. "Ik vind dit mijn kans om Utopia af te maken. Het afmaken heb ik tenslotte niet gedaan. Het belletje begon weer te rinkelen."

Referendum

Billy vroeg Ruud bij de poorten van Utopia om vergiffenis en die lijkt ze te krijgen. Hij wil haar zelfs met een referendum helpen terug te keren in het 'beloofde land'. "Zonder referendum had ik me gewoon opnieuw moeten aanmelden", aldus Billy. Op die manier zou een rentree allerminst zeker zijn. "Ik kan Ruud dus alleen maar dankbaar zijn. Heel tof."

Dingen uitspreken

Of de relatie met Ruud meteen weer oplaait als ze terug mag keren in Utopia? "Laten we er niet van uit gaan, want wij hebben nog wel wat dingen uit te spreken", zegt Billy eerlijk. "Dat vind ik ook niet meer dan normaal. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, maar het is niet mijn insteek."

Bindend

Het Billy-referendum duurt nog tot vrijdag 22 juli om 22.00 uur. De trouwste kijkers van Utopia, de premium-paspoorthouders, kunnen hier hun stem uitbrengen. De uitkomst van de publieksstemming is bindend, dus de bewoners moeten zich eraan houden.

Lees ook:
Inwoners Utopia hopen op 'ja' in Billy-referendum
- Utopia-kunstenares Ramona ziet Billy niet als concurrent

Meer over