Ondanks de kritiek

Biografie Erica Meiland is nu al een bestseller

3 november 2021 14:25 | amusement | Door Irma Tomas

© Tom van Hattum
Het boek Erica: De Motor Achter de Meilandjes komt in de eerste week binnen op nummer 2 in de Bestseller top 60. De biografie is dus nu al een succes.

Eerder was de biografie van Martien Meiland ook al een bestseller. Erica: De Motor Achter de Meilandjes werd geschreven door Jan Dijkgraaf en zorgde bij de lancering vorige week meteen voor ophef toen Erica haar ongezouten mening gaf over hoofddoeken en burqa's. 

Hoofddoeken

Erica Renkema vertelde aan tafel bij Jinek dat ze als vrouw en feministe vindt dat hoofddoeken symbool staan voor de onderdrukking van de vrouw. Iets dat niet lekker viel bij Eva Jinek en medegast Chantal Janzen

Bedreigingen

Erica en Maxime ontvingen vanzelfsprekend meteen bedreigingen na de - toch best genuanceerde - uitspraken van Erica. De eveneens bedreigde schrijfster Lale Gül nam het woensdagochtend in Goedemorgen Nederland op voor de realityster. "Ik denk wel dat we als samenleving een probleem hebben op het moment dat vooral heel jonge mensen met een biculturele achtergrond het blijkbaar niet vinden kunnen dat ze worden gekwetst of hun religie of hun eer wordt beledigd door uitspraken van bijvoorbeeld een Erica, een cartoonist, een cabaretier of een schrijfster.”

Niet afgeknapt

De toppositie in de Bestsellerlijst laat in ieder geval zien dat het Nederlands publiek daardoor niet is afgeknapt op Erica. Integendeel.  

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Erica Meiland (@ericameiland)

Meer over