Zanger (73) werkte zelf niet mee aan boek

Biografie George Baker in september op de markt

16 juli 2018 11:21 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Er komt een ongeautoriseerde biografie van een van de succesvolste Nederlandse artiesten op de markt. Rutger Vahl komt met een boek over het leven van George Baker.

George Baker schreef in zijn leven 440 liedjes en verkocht twintig miljoen platen. Voor de auteur meer dan genoeg redenen om het boek Nu weet ik het zeker, ik hou van George Baker uit te brengen. De 73-jarige Hans Bouwens, zoals de artiest eigenlijk heet, zal ondanks dat hij niet meewerkte aan het boek publicatie niet in de weg staan, verzekert de uitgever.

Una Paloma Blanca

Baker werd bekend met zijn band George Baker Selection en scoorde daarmee vele toptienhits, waaronder de wereldhit Una Paloma Blanca uit 1975. Het nummer bracht hem groot commercieel succes en werd 450 keer gecoverd.

Reservoir Dogs

Met dank aan Quentin Tarantino, regisseur van de film Reservoir Dogs, werd Baker in 1992 een cultfiguur. De film opende met de eerste single Little Green Bag uit 1969 en zorgde ervoor dat Baker wereldwijd weer volop in de belangstelling kwam te staan. Momenteel wordt zijn nummer weer gebruikt in de reclame van een supermarktketen.

Nu weet ik het zeker, ik hou van George Baker komt op 11 september uit.

Lees ook: Ook Gerard Joling komt met boek

Meer over