Blauw Bloed viert jubileum in Paleis Het Loo

Tien jaar Blauw Bloed betekent veel koninklijke hoogte- en dieptepunten. Presentator Jeroen Snel kijkt in deze speciale terug. 

De jubileumuitzending van Blauw bloed is opgenomen in Paleis Het Loo. Jeroen praat onder meer met Antoin Peeters, verslaggever van RTL, en Justine Marcella, hoofdredacteur van het blad Vorsten, over de media­code van het Koninklijk Huis. 

Blauw Bloed

„Het werk van royaltyverslaggevers is de afgelopen tien jaar behoorlijk veranderd”, vindt Jeroen. „Koningin Beatrix gaf zelden interviews, Willem-Alexander en Máxima doen dat wel. Mijn werk is daardoor prettiger geworden. Tijdens uitstapjes willen ze altijd wel wat vragen beantwoorden.” 

Hoogtepunten

Hoogtepunten, zoals de inhuldiging van de koning, krijgen natuurlijk aandacht „Dat was ook een persoonlijk hoogtepunt. Ik was in de Nieuwe Kerk en had perfect zicht. Ik zag alle royals uit binnen- en buitenland binnenkomen. Dat vergeet ik nooit meer.” 

Dieptepunten

Tegelijkertijd denkt de presentator ook aan dieptepunten, zoals de aanslag tijdens Koninginnedag in Apeldoorn en de dood van prins Friso. „Door mijn werk ken ik de familie een beetje, voor hen vind ik het heel verdrietig. Er is echt veel gebeurd in tien jaar, als je bedenkt dat we voor het eerst uitzonden vlak voor het overlijden van prins Bernhard.”

En dan is er natuurlijk ook nog de kersttoespraak van koning Willem-Alexander.

Reageren