Ruby, Kim-Joy en Rahul

Bloedhete bakfinale in The Great British Bake-Off

22 Augustus 2019 11:07 | amusement | Door Irma Tomas

© Love Productions

De finalisten van The great British bake off zijn allemaal al twee keer ‘star baker’ geweest, dus alles ligt nog open in dit zinderende slotstuk.

Tekst: Dominique Hofman

“On your marks. Get set. Bake.” Presentatoren Sandi Toksvig en Noel Fielding geven het startsein voor de laatste drie bakopdrachten van dit seizoen The great British bake off. Een moeilijke oefening in de buitenlucht, een glazen pot die barst door de hitte en een uiterst strenge jury: de bakkers krijgen heel wat voor hun kiezen, de kritiek van de fans nog daargelaten. De Britse kijkers zagen de reeks vorig jaar en zij hadden een andere finalist de prijs gegund. Voordat de daadwerkelijke winnaar de trofee in handen krijgt, beginnen Ruby, Rahul en Kim-Joy met de signatuuropdracht. Ze moeten donuts maken, met en zonder vulling. Dat lijkt eenvoudig, maar niets is minder waar.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Nothing to see here... just a bunch of bakers squeezing green juice out of their sacks for a cake. #GBBO

Een bericht gedeeld door The Great British Bake Off (@britishbakeoff) op

Open vuur

Voor de technische opdracht heeft jurylid Paul Hollywood wat spannenders bedacht. In de zomerzon moeten de finalisten pitabroodjes bakken, geserveerd met drie dipsauzen. Alsof het nog niet heet genoeg is, gebruiken ze hiervoor open vuur. De bakkers hebben geen flauw benul van wat ze aan het doen zijn. Met het zweet op hun voorhoofd proberen ze het beste ervan te maken, met wisselende resultaten. Ook na deze opdracht waren de kijkers niet mild: ze vonden de opdracht veel te moeilijk, zelfs voor een finale.

Gelaagd landschapsdessert

Voor het spektakelstuk in The great British bake-off mogen de deelnemers weer de tent in. Ook daar is het bloedheet, maar juist nu moeten ze hun hoofd koel houden. Het is immers hun laatste kans om te laten zien wat ze kunnen. Dat doen de bakkers met een gelaagd landschapsdessert. Dit vereist verschillende baktechnieken, dus er is geen tijd om fouten te maken. De warmte gooit echter roet in het eten. Een glazen pot van een finalist begeeft het en al het gemaakte werk moet de prullenbak in. Weet deze kandidaat er nog iets van te bakken, met een kwartiertje respijt?

The great British bake off, donderdag • 20.35 uur

Meer over