BN'ers niet in het water voor New Yorkse ALS-zwemtocht

Beau van Erven Dorens, Fockeline Ouwerkerk, Frederique van der Wal en twee Veronica dj's mochten allemaal hun kleren aanhouden. De New Amsterdam City Swim 2016 werd afgelast.

Beau, Fockeline en radio dj's Michael Blijleven en Nicky Verhage zijn helemaal voor jan met de korte achternaam afgereisd naar The Big Apple. De New Amsterdam City Swim 2016 die geld moest ophalen voor de strijd tegen ALS werd afgelast omdat de stroming en wind in de rivier de Hudson te sterk waren. Voor Frederique van der Wal was de ellende iets minder groot omdat zij toch al in de Verenigde Staten woont.

Onafgemaakt avontuur

Moordvrouw-actrice Fockeline Ouwerkerk laat in de Telegraaf weten dat hoezeer ze baalt van de afgelasting. „Je gaat naar New York met een doel, je leeft naar het event toe, je zet een badmuts op en dan hoor je dat er niet mag worden gezwommen. Het voelt als een avontuur dat we niet hebben kunnen afmaken."

Maarten en Pieter

Ieder jaar doen er BN'ers mee aan de New Amsterdam City Swim 2016. Vorig jaar waren dat Beau van Erven Dorens en oud-zwemmers Maarten van der Weijden en Pieter van den Hoogenband.

Amsterdam City Swim

Ook in Nederland wordt door heel wat zwemmers ieder jaar 1600 meter zwemmend afgelegd in de strijd tegen ALS. De Amsterdamse City Swim is dit jaar op 11 september.

 

Reageren