BN'ers staan op tegen kanker

In de AVRO-liveshow Sta op Tegen Kanker roepen bekende Nederlanders de kijker vanavond op om KWF ­Kankerbestrijding financieel te steunen. Er is hoop, luidt de boodschap.

Help kanker de wereld uit. Daarvoor maken bekende en onbekende Nederlanders zich voor de vierde keer sterk in de benefietshow Sta op Tegen Kanker. Kim Lian-van der Meij en Frits Sissing presenteren het programma. Het gala werd vorig jaar november op het laatste moment afgeblazen wegens de orkaanramp op de Filipijnen.

Donateurs

In 2012 leverde de actie bijna 40.000 nieuwe donateurs op voor KWF Kanker­bestrijding. De stichting gebruikt de financiële bijdragen deels voor onderzoek naar de behandeling van kankerpatiënten. Het aantal patiënten zal in de toekomst verder stijgen, maar de kans op genezing neemt ook steeds meer toe.

Bekend belpanel

Tot de BN’ers die optreden, hun persoonlijke ervaringen delen of het publiek oproepen het fonds te steunen, behoren Wendy van Dijk, Joke Bruijs, Willem Nijholt, Martine van Os, Bert van Leeuwen, Isa Hoes, Elle van Rijn, Gers Pardoel, John Williams, Pia Dijkstra, Willeke van Ammelrooy, Henkjan Smits, Simone Kleinsma, Peter R. de Vries, Willeke Alberti, 3'JS en Caro Emerald. Daarnaast komen artsen aan het woord en is er aandacht voor de inzamelingsacties in het land en de gesprekken van BN’ers met kijkers in het bel­panel.

Kim-Lian van der Meij neemt de presentatie voor haar rekening: „Omdat ik vind dat kanker iedereen raakt. Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving of familie die door de ziekte is getroffen. Het ergste is als je je kind door zo’n vreselijke ziekte moet verliezen. Dat is mijn grootste nachtmerrie.”

Reageren