BN’ers zingen sterren van de hemel in It Takes 2

12 maart 2016 12:01 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

In de RTL 4 zangcompetitie It Takes 2 trekken 9 bekende Nederlanders de stoute schoenen aan. Ze laten zich voor de gelegenheid van een totaal andere kant zien door te zingen. 

“Het leuke aan dit programma is dat de BN’ers uit hun comfortzone worden getrokken. Ze stellen zich kwetsbaar op en dat is mooi om te zien. Ik dacht dat ze een beetje konden zingen, maar het niveau ligt hoog”, vertelt presentatrice Chantal Janzen.

BN’ers

RTL heeft goed haar best gedaan om meerdere bekende Nederlanders te strikken met een gouden keeltje. Het zanggezelschap bestaat uit mensen die niet direct een zangcarrière toe zou dichten. Wat te denken van presentatrice Lieke van Lexmond, presentator Jan Kooijman, cabaretier Carolien Borgers, oud-hockeyspeelster Fatima Moreira de Melo, presentator Jan Versteegh, actrice Marlijn Weerdenburg, YouTube-ster Rutger Vink, acteur Pim Wessels en cabaretier Klaas van Eerden.

Verbaasd

Aan Trijntje Oosterhuis, Waylon en Glennis Grace als professionele zangcoaches de taak om het beste uit de sterren te halen. “Ik had niet verwacht dat deze mensen kunnen zingen. Maar ik denk dat je er sowieso versteld van staat hoeveel mensen in Nederland beschikken over een goede stem”, laat Trijntje weten.

Blind audition

Tijdens een blind audition hebben de zangcoaches op basis van wat ze hoorden ieder drie BN’ers uitgekozen met wie ze aan de slag willen. Pas nadat ze hun keuze hadden gemaakt kregen ze te zien welk gezicht bij welke stem hoorde. “We mochten alle drie een keer iemand als eerste uitkiezen. Een strijd was er niet onderling, maar er zaten zeker mensen bij die ik wel in mijn team had willen hebben”, zegt Glennis. Trijntje: “We verschilden ook niet erg van mening over wat we vonden van iemands stem. Maar je weet van tevoren niet wat je uit een persoon kunt halen. De sterren kunnen met een heel ander liedje opeens totaal anders uit de verf komen. Ik zie nu al een groei en dat pas na de eerste opnames.”

Wekelijkse duetten

Na de blind auditions gaan de professionals aan de slag met hun pupillen en zingen ze wekelijks duetten. De jury, bestaande uit Angela Groothuizen, Roel van Velzen en John Ewbank, geeft aan welk duo zij het beste vinden. De publieksjury heeft uiteindelijk de beslissende vote in voor welke kandidaat elke week het zangavontuur eindigt (vanaf aflevering 2). Wanneer een coach geen deelnemer meer over heeft, is het einde verhaal voor diegene.

Verhaal

Trijntje en Glennis zijn het er over eens dat het belangrijk is dat iemand een verhaal vertelt met een liedje. Daar letten ze dan ook op tijdens het klaarstomen van de talenten. “Ik vind kracht in een stem belangrijk. En ook al is een stem niet echt heel goed, zolang je een verhaal kunt vertellen kan dit al erg briljant zijn. En deze talenten zitten er wel tussen”, stelt Glennis. Trijntje vervolgt: “Het belangrijkste is dat ze zo authentiek en eerlijk mogelijk zijn. Ik vind dat als je een liedje zingt, je de woorden moet voelen. Wanneer je iets nadoet dan wordt het meteen minder eerlijk en dat voelen mensen.” Een onderlinge strijd is er niet tussen de coaches, maar ze zijn wel serieus. “We hebben lol, maar ik ben zelf wel fanatiek. Ik wil ze niet voor schut laten staan, want dan sta ik dat ook”, zegt Glennis lachend. 

Jan en Jan

De opnames zijn nog maar net bezig, maar de dames hebben al twee favorieten gevonden. Met name de twee Jannen gooien tot nu toe hoge ogen. Trijntje: “Ik vind Jan Versteegh en Jan Kooijman te gek, maar Fatima ook.” Ook Glennis ziet wel wat in Jan en Jan. “Deze twee zijn nu mijn favorieten. Jan Versteegh geeft een echte show weg. Ik denk dat wij en de mensen thuis de komende tijd nog wel verrast gaan worden door de talenten.”

It Takes 2 begint op 12 maart om 20.00 uur op RTL 4.

 

Meer over