Met Hélène Hendriks

Deze BN'ers gaan op grote hoogte balanceren in de SBS-show The Big Balance

3 november 2021 12:02 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
BN'ers hebben al heel wat rare dingen gedaan op televisie, maar balanceren op een touwtje op grote hoogte zat daar nog niet bij. Tot nu dan. The Big Balance wordt gepresenteerd door Hélène Hendriks.

De deelnemers die het erop gaan wagen, zijn illusionist Hans Klok, Olympisch windsurfkampioen Kiran Badloe, meervoudig wereldkampioen kickboksen Remy Bonjasky, voormalig K3-zangeres Klaasje Meijer, basketballer Chatilla van Grinsven en realityster en Dave Roelvink.

Koorddansen

Zij zijn op dit moment volop in training voor hun balans-avontuur dat in goed engels highlinen heet: lopen en balanceren over een meterslange, paar centimeter brede lijn die op heel grote hoogte is gespannen.

The Big Balance

The Big Balance bestaat uit drie afleveringen waarin we de BN'ers in vier maanden tijd de verschillende technieken zien leren. Daarnaast voeren ze opdrachten uit die meetellen voor het eindklassement. In elke aflevering hangt de lijn hoger en is hij langer.

Johan Cruijff Arena

Voor Hans, Kiran, Remy, Klaasje, Chatilla en Dave wordt het een karige oud & nieuw want SBS6 zendt de grote finale uit op 1 januari 2022, wanneer ze over een touwtje in de nok van de Johan Cruijff Arena moeten lopen.

Op het eerste gezicht lijkt vooral Dave Roelvink in het nadeel. Hij is net vader geworden en slaapgebrek kan nooit goed zijn als je over een dun touwtje moet lopen. 

The Big Balance is vanaf zaterdag 11 december om 20.00 uur te zien op SBS6

Meer over