Het speculeren kan beginnen

Doen deze BN'ers mee aan The Masked Singer 2021?

19 oktober 2021 16:24 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten
Van De Zwaan tot De Krokodil en van De Alien tot Cupido. Het nieuwe seizoen van The Masked Singer is van start gegaan. De komende tijd is daarom weer heel Nederland in de ban van het bekende vraagstuk: welke BN'ers houden zich toch schuil? Hieronder alvast een schot voor de boeg.

1. De Zwaan 

Bevestigd in aflevering 1: Was het Patty Brard? Marga Bult? Of toch Quinty Trustfull? Eén ding is duidelijk: over de identiteit van De Zwaan valt niet meer te discussiëren: het was namelijk - niemand minder dan - Anita Witzier. De presentatrice van Nieuwe Boeren en voormalig columniste hield zich zo goed verborgen dat er zowel in de studio als thuis heel wat monden openvielen van verbazing.


2. De Krokodil

In de eerste aflevering van het derde seizoen beet De Krokodil het spits af, en het was direct duidelijk dat het hier om een zangeres ging. Maar welke? Met hints als 'hoed', 'zuinig' en 'hit' zou Emma Heesters geen gekke optie zijn. De blonde zangeres heeft namelijk genoeg (Spaanstalige) hits gescoord; komt uit Zeeland ('Ons bin zuunig') en heeft een relatie met Wesley Hoedt. 

Andere namen die nog worden genoemd zijn: Romy Monteiro, Holly Mae Brood of Bibi Breijman.

3. De Vogelverschrikker

Het optreden van De Vogelverschrikker liet kijkers in twijfel achter. Ging het hier om musicalster Alex Klaassen (zoals Buddy Vedder dacht), misdaadverslaggever Alberto Stegeman of toch Marc-Marie Huijbregts?

De gegeven hints 'Sorry', 'nieuws' en 'Joker' lijken met name te passen bij die laatste. Marc-Marie speelde jarenlang de rol van Sorry-piet, zat een tijdje in het panel van Dit was het nieuws en deed mee aan WIDM. Kat in het bakkie, zou je zeggen. Maar niets is minder waar. 


4. De Alien

De Alien is sociaal, heeft iets met de radio en reizen is dit buitenaardse wezen niet onbekend. Bij deze hints zijn er nog veel opties over als Bram Krikke en Sander Schimmelpennick, maar Marieke Elsinga weet het zeker: het is haar RTL Boulevard-maatje Luuk Ikink. Hij ontkent het zelf alleen nog in alle toonaarden.

 

5. Cupido

Tot slot is daar nog de raadselachtige identiteit van Cupido. Namen als Ferry Doedens, Charly Luske, Rolf Sanchez en Duncan Laurence vliegen al voorbij. Maar de hint 'papegaai' lijkt maar bij één iemand echt te passen namelijk: Jamai Loman. De Idols-zanger en presentator verleent namelijk zijn stem aan papegaai Blue in de twee Rio-films.

The Masked Singer is iedere vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL4.

Meer over