De helpende (was)hand

Olcay Gulsen doet mee aan BN'ers in de zorg

26 januari 2021 09:27 | amusement | Door Jef Willemsen

© Cornelie Tollens
Olcay Gulsen laat een hele andere kant van zichzelf zien in BN'ers in de zorg. In dit nieuwe SBS-programma gaat Olcay samen met andere sterren aan de slag in het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum.

Shownieuws bevestigde de nieuwe tv-klus van Olcay.

Basiscursus verpleegkunde

In BN'ers in de zorg lopen naast Olcay ook Monic Hendrickx, Richard Groenendijk en Isa Hoes mee als stagiairs in het Erasmus MC in Rotterdam. De BN'ers volgden vooraf allen een basiscursus verpleegkunde. Ze mogen geen complexe medische handelingen verrichten, maar extra helpende handen aan het bed zijn zeer welkom.

Oncologie

De BN'ers lopen elk stage op een andere afdeling. Olcay assisteerde bij de zorg voor pasgeopereerde patiënten, terwijl Richard Groenendijk zich meldde op de afdeling oncologie. Dat maakte diepe indruk op hem: "Naast de verzorging is het psychosociale gedeelte van het werk heel interessant en blijkt me ook goed te liggen. Een aantal gesprekken met patiënten zal ik dan ook m’n leven lang niet vergeten."

Vrijwilliger

Door zijn deelname aan BN'ers in de zorg heeft Groenendijk definitief besloten als vrijwilliger aan de slag te gaan in het ziekenhuis. De cabaretier had in zijn jonge jaren een bijbaan in een bejaardenhuis en keert vanaf 1 maart officieel terug naar zijn zorgroots.

BN'ers in de zorg is vanaf maart te zien bij SBS 6.

Meer over