Aankondiging

BN'ers leren pianospelen in nieuw muzikaal programma De Pianist

18 april 2023 10:18 | amusement | Door Judith Regeling

© SXC
Bekende Nederlanders die heel graag willen leren pianospelen, moeten vooral hun oren en ogen openhouden. SimpelZodiak werkt namelijk aan een nieuw muzikaal tv-programma voor RTL4 waarin precies dit het doel is.

Wanneer het programma te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Lees ook: Wie wint de grote finale van Better than Ever 2023? 

De Pianist

In De Pianist krijgen alle deelnemende BN'ers elk een coach toegewezen die hen traint om uiteindelijk de sterren van de hemel te spelen. Of dat lukt, is natuurlijk nog even de vraag. Wekelijks zullen de deelnemers zichzelf moeten zien te bewijzen onder toeziend oog van het publiek en een professionele jury, bestaande uit bekende pianisten.

Net als bij andere afvalshow is de verwachting dat er iedere week dan ook een bekend gezicht zijn plek aan de vleugel zal moeten afstaan. Uiteindelijk wordt er namelijk slechts één iemand gekroond tot 'De Pianist'.

Meerdere genres

De kandidaten moeten wel veelzijdig zijn, want volgens de eerste berichten blijft het niet bij enkel klassieke muziek aan de piano. De BN'ers moeten zichzelf bewijzen in afwisselende vormen en genres, dus van pop, jazz, rock 'n roll tot klassieke stukken en filmmuziek. 

De Pianist is pas volgend jaar te zien op RTL4.

Meer over