BN-ers in het ziekenhuis: Leren van de helden

BN'ers lopen vanaf 23 maart stage in het Erasmus Ziekenhuis

1 maart 2021 15:07 | amusement | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
Olcay Gulsen, Isa Hoes, Monic Hendrickx en Richard Groenendijk gaan in het nieuwe programma BN-ers in het ziekenhuis: Leren van de helden op SBS 6 meemaken hoe zwaar het werk als verpleegkundige is.

Nu eens niet schaatsen, duiken, surfen of pottenbakken met BN'ers, maar echt werk. Olcay, Isa, Richard en Monic gaan aan de slag in het Erasmus MC in Rotterdam voor een stage. En om een beetje beslagen ten ijs te komen, krijgen ze eerst een spoedcursus.  

Verschonen en bloeddruk meten

Elke BN-er loopt stage op een eigen afdeling: ze zijn erbij als patiënten net uit de operatiekamer komen, soms slecht nieuws krijgen, maar ze meten ook de vitale waarden, zoals de bloedruk en hartslag. Ze controleren samen met hun mentor wat patiënten nodig hebben en ze verschonen hen. Ook bieden ze een luisterend oor.

Olcay en Richard

Olcay Gulsen: “Ik vond de stage heel zwaar, maar ook belangrijk om me hier in te verdiepen. De hele zorg liet ons in de afgelopen 12 maanden zien hoe belangrijk ze voor de maatschappij is en ik vind dat we haar zeker meer mogen waarderen.” Richard Groenendijk denkt dat de meeste Nederlanders niet door hebben hoe zwaar het werk in een ziekenhuis is: "Die enorme druk, dat je persoonlijk betrokken wilt zijn bij de patiënten, maar dat dat niet altijd kan, omdat je door moet naar de volgende patiënt.”

 
 
BN-ers in het ziekenhuis: Leren van de helden vanaf dinsdag 23 maart om 21.30 uur op SBS6 

Meer over