BNN-VARA bestelt derde seizoen Cojones

Cojones krijgt een derde seizoen. De nieuwe reeks van het satirische BNN-VARA amusementsprogramma is vanaf begin 2016 te zien.

Cojones, met bekende cabaretiers als Erik van Muiswinkel, Mike Boddé, Thomas van Luyn en Martijn Koning, maakte in 2014 een bescheiden debuut op NPO1. 

Spitbattles Cojones

Ondanks de relatief magere kijkcijfers, gemiddeld scoorde de serie zo'n 800.000 kijkers per aflevering, werd een tweede reeks besteld. Die bleek stukken succesvoller, met zo'n 1 miljoen fans per aflevering. Het toegenomen succes is voor een belangrijk deel te danken aan het nieuwe persiflage onderdeel De Spitbattle waarin nieuwsmakers als Mark Rutte en Vladimir Poetin het al rappend tegen elkaar op namen. De clips bleken op social media een enorme hit.

Even geduld

Het derde seizoen van de serie laat volgens cabaretier Martijn Koning vrij lang op zich wachten omdat het komiekencollectief achter de serie druk is met andere projecten. Zo is alleen Koning al te zien als teamcaptain in Dit Was Het Nieuws, treedt hij op met zijn solovoorstelling én werkt hij aan een nieuwe Sinterklaas conference

Reageren