BNN zendt zaterdag Grammy Awards uit

16 februari 2016 16:34 | amusement | Door Televizier

© CBS

Maandag zijn voor de 58ste keer de felbegeerde Grammy Awards uitgereikt in Los Angeles. BNN zendt op zaterdag 20 februari de volledige show uit. 

De kijkers kunnen zich alvast voorbereiden op een spectaculaire show waarin Lady Gaga een eerbetoon brengt aan David Bowie en Adele vals zingt.

Winnaars 

De grote winnaar van de avond was rapper en songwriter Kendrick Lamar, hij sleepte vijf Grammy’s binnen. Ook Ed Sheeran (Best song), Taylor Swift (Best Album) en Mark Ronson (Record of the Year) hadden beet. 

Eerbetoon overleden artiesten

Er werden nog meer overleden artiesten geëerd. Zo brachten Johnny Depp en Alice Cooper een ode aan Motörheads Lemmy en werd er stilgestaan bij de onlangs overleden gitarist Glenn Frey van The Eagles. De Amerikaanse band Earth, Wind & Fire ging met een Lifetime Achievement Award naar huis.

Optredens

En een muziekprijs-uitreiking kan natuurlijk niet zonder optredens. Onder anderen Robin Thicke, Justin Bieber, Skrillex, The Weeknd en Alabama Shakes gaven een show weg. 

De uitreiking van The Grammy Awards, gepresenteerd door rapper LL Cool J, is op 20 februari te zien op BNN om 22.20 uur. 

Meer over