Komt er meer?

BNNVARA sluit tweede seizoen BuZa niet uit

23 november 2021 16:33 | amusement | Door Judith Regeling

© BNNVARA
De vierdelige politieke dramaserie BuZa ging afgelopen vrijdag pas van start, maar nu al hopen fans op meer afleveringen. Omroep BNNVARA sluit het niet uit: er wordt momenteel over nagedacht.

Naar de allereerste aflevering van BuZa keken vrijdag maar liefst 932.000 mensen. Een prima score. Zeker als je je bedenkt dat het tegenover kijkcijferkanon The Masked Singer stond.

Kees Prins

De slechts vierdelige reeks draait om Maarten Meinema (Kees Prins), een door de wol geverfd diplomaat die al weer enige tijd in Midden-Amerika woont. Plots moet hij invallen als de oude minister van Buitenlandse Zaken (BuZa) dood neervalt. En die keuze is best verrassend, ook voor de staf, die behoorlijk moet wennen aan hun eigenwijze nieuwe baas.

Angela de Jong

Dit zijn blijkbaar elementen voor een geweldige serie, zo vinden critici van zowel AD als Volkskrant. Angela de Jong kan op haar beurt slechts één minpuntje bedenken: "Er zijn maar vier afleveringen. Ik moest me zondagnacht beheersen om ook niet meteen de laatste twee afleveringen er doorheen te jassen", schreef ze in haar column.

BuZa seizoen twee

Hoewel er uiteraard nog niets bekend is over een tweede reeks, sluit BNNVARA niets uit. Er wordt momenteel over nagedacht, zo stelt de omroep aan AD. 

Meer over