Concessieklok

Bob Sikkes verklaart nieuwe verandering in Kopen Zonder Kijken

17 juni 2022 14:19 | amusement | Door Esther Hut

© Tom Cornelissen

Waar makelaar Alex van Keulen in de eerste seizoenen van Kijken Zonder Kopen nog vrij makkelijk een huis kon vinden, is dat de afgelopen tijd een stuk moeilijker in die oververhitte huizenmarkt. En om kandidaten niet jaren te laten wachten op hun droomhuis, wordt binnenkort de concessieklok tevoorschijn gehaald. 

In de afgelopen afleveringen zagen we kandidaten na een bezoek aan Bob en Alex vol goede moed beginnen aan hun avontuur. Ze dachten dan ook dat dit toch echt de laatste kerst zou zijn in hun oude huis, maar niets was minder waar. De zoektocht naar een nieuw huis duurde zo lang dat de kerstboom weer van zolder gehaald moest worden en voor de makers van het programma reden om iets te veranderen.

Lees ook: Kopen Zonder Kijken introduceert de concessie knop

Begon uit de hand te lopen

In de RTL Boulevard Reality Podcast vertelt aannemer Bob Sikkes meer over de concessieklok. “Omdat het uit de hand begon te lopen en het steeds moeilijker werd, omdat de huizen maar duurder werden, hebben we in het nieuwe seizoen de concessieklok ingesteld.”

“Dat is een pittig ding, die krijg je ook echt uitgereikt en krijg je mee naar huis. Die klok loopt achteruit.” Als er na een bepaalde periode nog steeds geen huis is gevonden moeten, dan komen ze langs voor een heus concessiegesprek. “Dus dan gaat er een slaapkamer af, of het zoekgebied moet groter worden, of geen tuin op het zuiden,” zegt Bob.

Binnenkort al te zien

In het vijfde seizoen, dat nu op tv te zien is, gaan we al kennis maken met de klok. Volgens Bob wordt de concessieklok in de laatste afleveringen geïntroduceerd.

Nieuw programma De Moeite Waard

Daarnaast vertelt Bob in de podcast dat hij al druk bezig is met het nieuwe RTL-programma De Moeite Waard, dat gepresenteerd gaat worden door Tijl Beckand. In De Moeite Waard gaan kandidaten met hun eigen geld een huis kopen, opknappen en mogelijk met winst verkopen. Bob begeleid ze hier weer bij. “Ik kijk met ze naar de plannen en ik behoed ze voor de valkuilen. Het is helemaal niet mijn doel dat ze heel veel geld gaan verdienen, het is meer mijn doel dat ze niet in al die valkuilen stappen en veel geld verliezen.”

Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20:30 uur te zien op RTL 4. De Moeite Waard is vanaf september te zien. 

Meer over