Boek Matthijs van Nieuwkerk over Charles Aznavour

24 juni 2015 14:08 | amusement | Door Televizier

© Daniel J Ashes

Matthijs van Nieuwkerk heeft zijn columns voor de VARA Gids gebundeld en er een boek van gemaakt. Het werkje heet Tour d’Aznavour.

Het moge gevoeglijk bekend zijn dat Matthijs van Nieuwkerk de grootste fan ter wereld is van zanger Charles Aznavour. Matthijs noemde de inmiddels 92-jarige Fransman bij herhaling de 'beste zanger die ooit heeft geleefd'. Toen de VARA Gids hem vroeg een column te verzorgen, stelde de presentator van De Wereld Draait Door maar één voorwaarde: iedere column moest gaan (vroeg of laat) over Aznavour.

Tour d'Aznavour

Dat hield Matthijs van Nieuwkerk twee jaar lang vol. De columns worden nu gebundeld tot een boekje genaamd Tour d’Aznavour en ligt in september in de winkel. Behalve over Aznavour gaan de columns ook over Matthijs van Nieuwkerk zelf, zo staat in het persbericht geschreven: 'Aan de hand van het omvangrijke en gevarieerde oeuvre van de Franse chansonnier vertelt Van Nieuwkerk tegelijk ook over zijn eigen leven: zijn moeder, zijn lange haar, zijn gezin, voetbal, lijstjes, zijn twijfels ('wat is het beste nummer van Aznavour ooit?)'

Laatste tournee

Twee maanden later, op 22 november, staat Charles Aznavour in de Heineken Music Hall voor wat zijn laatste toer ooit moet worden (al heeft de zanger dat vaker gezegd). Daar zit Matthijs van Nieuwkerk ongetwijfeld op de eerste rij.

Lees ook:
Matthijs van Nieuwkerk verdient prima de luxe bij DWDD

Meer over