Boer Gert-Jan: "Twee brieven was een schrale oogst"

Boer Zoekt Vrouw-boer Gert-Jan kreeg na zijn televisie-oproep twee brieven binnen. "Dat viel toch wel rauw op mijn dak. Ik had er een stuk of 20 verwacht."

De liefdesoproep van boer Gert-Jan in Boer Zoekt Vrouw had een heel ander effect dan bij boer Tom. Waar de boerenhunk uit Nieuwe Niedorp 1808 brieven kreeg, meldden zich bij de melkveeboer uit Babyloniënbroek slechts twee vrouwen.

Twee brieven

"Twee brieven, het was een schrale oogst," vertelt Gert-Jan in het AD. "Toen ze het mij kwamen vertellen viel het toch wel rauw op mijn dak ja. Ik had wel iets meer verwacht, een stuk of 20. Maar goed, je verandert er niks aan. De reden? Geen idee, maar ik zou zelf ook niet op zo'n programma geschreven hebben. Je moet er toch een bepaald type voor zijn."

Gert-Jan

Yvon Jaspers nodigde de twee briefschrijfsters, Janneke en Godelinde, maar meteen uit op de boerderij. Gert-Jan ging er wel voor: "Na een onverwacht diner in de stal ben ik eerst bij Janneke op de koffie geweest en daarbij bij Godelinde." Toch werd het niets met die twee dames: "Er moet meteen een vonk zijn, dat is niet iets wat moet groeien. Bij hen was die vonk er niet."

Anita

Naar de reünie-uitzending kwam Gert-Jan met een andere vrouw: Anita. "Bij Anita was de vonk er wel," aldus Gert-Jan. Toch liep hun relatie stuk: "Dat was een dreun.  Er waren mensen die er niets van snapten. Ik had het toch enorm met haar getroffen, ze was toch de leukste van allemaal? Kan zijn, maar het was toch anders dan ik had gedacht."

Lees ook:
Ook tussen boer Tom en Rimke werd het uiteindelijk niets.

 

Reageren