Yvon Jaspers

Boerin Steffi, boer Riks en boer Willem in derde seizoen Onze boerderij

5 augustus 2020 15:21 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© KRO-NCRV
Boerin Steffi, boer Riks en boer Willem uit Boer zoekt vrouw maken hun opwachting in het derde seizoen van Onze boerderij. De nieuwe reeks is vanaf zondag 6 september te zien op NPO1.

Yvon zou afreizen naar Canada om daar te peilen hoe het met boer Riks ging. Het coronavirus gooide echter roet in het eten. “In het vorige seizoen vertelde hij over de winters waarin tientallen koeien doodgingen. Hij besloot het roer rigoureus om te gooien. Ik kon natuurlijk niet naar hem toe, maar zelfs via de computer zag ik een totaal andere boer”, zegt Yvon in een persbericht.

Beste paard van stal 

Ook gaat ze langs bij Willem, die nog altijd gelukkig is met Rineke. Zijn werkwijze is nog steeds hetzelfde als toen. “Hij melkt al jaren met zijn moeder in de wei en vertelt over zijn passie voor de grutto.” Daarnaast beleeft Yvon ook een spannende dag met boerin Steffi, die haar beste paard van stal haalt voor de hengstenkeuring. “Ik overdrijf niet als ik zeg dat de toekomst van haar bedrijf in die paar minuten wordt bepaald”, aldus Jaspers

Onze boerderij is vanaf zondag 6 september om 20.20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer over