Boer Zoekt Vrouw 2017 - De Speeddates

19 februari 2017 20:14 | amusement | Door Televizier

Dit is traditioneel een van de leukste afleveringen van Boer zoekt vrouw: het onwennige aftasten, de ongemakkelijke stiltes en de eerste overslaande vonkjes. Kom maar op!

Alle vijf boeren hebben 10 briefschrijfsters uitgezocht die ze nu in levenden lijve gaan ontmoeten. In het verleden was deze aflevering een soort boeren-Idols-finale waar de dames al joelend en juichend hun favorieten boer ontmoetten, maar dit keer zijn alle boeren verdeeld over het land en is het een stuk rustiger. De dates duren 5 minuten waarna een bekend belletje klinkt.

David

David uit Roemenië gaat het vooral niet serieus aanpakken, hij wil lol hebben en wat voelen. Bij het eerste kennismakingsrondje straalt David al, hij vindt dat al zijn dames sprekende ogen hebben en dat ze lekker ruiken. Blonde Suzanne valt duidelijk in de smaak valt bij David. Zij vindt hem spontaan, en hij vindt haar spontaan. Ook Mara doet het goed bij de varkensboer. En dat geldt eigenlijk voor alle dames. Hij vindt het allemaal hartstikke 'lekkere wijven'. Een probleem: veel van zijn vrouwen zijn helemaal gek op paarden, terwijl David paarden haat. Eén date is gek van getallen. 'Geen enkel probleem', antwoordt David.

Het kiesmoment: David neemt Suzanne en Mara mee naar volgende week en nog drie andere dames.

Marc

Marc uit Zambia zit ergens in de natuur voor een Pipo de Clown-caravan. De tilapiakweker heeft speciale vragen voorbereid in het geval het niet lekker loopt met de dates. Bijvoorbeeld: 'Wat doen dagjesmensen als ze hun dag niet hebben?' Marc lijkt een beetje in de war van Anke die manager van een lodge in Afrika geweest. 'Wie is Marc', vraagt ze aan Marc. En daar heeft Marc niet zo'n goed antwoord op. 'Ik ben rustig.' De favoriete boer van dit jaar heeft duidelijk geselecteerd op buitenlandervaring, al zijn dames zijn overal geweest en hebben alles al gedaan. Marc heeft ook nog een webcamdate met Annekim omdat zij in Zambia woont. Ze speelt oneerlijk spel door te zeggen dat ze net terugkomt van het redden van een weesolifantje. Daar kun je als in Nederland-wonende deerne natuurlijk nooit aan tippen.

En dan mag Marc kiezen. Hij kiest voor de webcamdame en vier andere vrouwen die allemaal knap zijn.

Olke

Olke uit Texas is neergeet op het platteland in een soort kas waar het desondanks heel hard waait. Daar wordt hij bedolven onder de complimenten van Alberdien die hem een knappe vent vindt en ook nog een prachtige mooie grote man. 'Mooi, mooi', mompelt Olke tevreden. De reuzeboer heeft ook een primeur: hij maakt een vrouw aan het huilen door te zeggen dat ze het nogal wat is om je kleinkind achter te laten. Nog een primeur: hij heeft ook een date met grijs/roze haar. Olke valt verder op door zijn bijzondere knuffel- en kustechniek. Hij neemt alle vrouwen in een houdgreep waar ze nooit en te nimmer meer uitkomen.

Olke laat de vrouw met het paarse haar in Nederland. De dame met het kleinkind en Alberdien maken nog wel kans op een toekomst in Amerika.

Riks

Riks uit Canada ontvangt de vrouwen op de boerderij waar hij opgroeide. Hij heeft heel attent voor alle dames een mooi bosje bloemen in een potje met water klaarstaan. Date Maartje heeft een banaan meegenomen, verder komt de arme Riks wat weinig aan bod, misschien omdat zijn dates geen woord verstaan van wat hij zegt en de gesprekken daardoor wat moeizaam verlopen. Toch vinden de dames Riks zonder uitzondering fantastisch. 'Dit wordt hopelijk een enkeltje Canada', zegt Catharina.

Riks neemt Catharina mee naar de volgende ronde, dus Texas blijft een een mogelijkheid.

Herman

Herman uit Frankrijk zit onder de rook van Amsterdam in een caravan. Hij gaat voor het eerst daten en dat geldt ook voor zo'n beetje alle dames die zijn afgereisd. Speeddate Lieke is hartstikke bleu en zit bijna te sterven in het voorgesprekje met Yvon. 'Ben je wel eens verliefd geweest?' 'Nee'. 'Flirt je wel eens?' 'Nee'. 'Je bent niet echt open hè?' 'Nee'. Arme Lieke. Het supermodel met de spectaculaire mooie foto is er ook. Ze heet Anne en ziet er best leuk uit, maar niet als het beloofde supermodel. 'Het is ongelooflijk wat ze met zo'n modellenfoto van je kunnen maken', merkt Herman wat onhandig maar terecht op. Anne deert het niks, ze zegt dat ze een vervolg met Herman wil om het verder te exploreren. En dat geldt eigenlijk voor alle dames van Herman die hem allemaal onweerstaanbaar vinden.

Boer Herman kiest o.a. Lieke die nog steeds kans maakt op haar eerste kus. Supermodel Anne mag ook mee.

Volgende week gaan alle boeren een dagje uit met hun vijf vrouwen. Tot dan!

Meer over