Monica Wardenaar

Boer Zoekt Vrouw 2020: Bastiaan wordt wakker en Annemiek kan niet communiceren

30 maart 2020 12:31 | amusement | Door Irma Tomas

© Monica Wardenaar
Relatie-expert Monica Wardenaar analyseert voor Televizier.nl dit seizoen van Boer zoekt vrouw waar de boeren geen twijfel hadden over wie ze naar huis moesten sturen. En volgens Monica heeft Annemiek geen goede match...

Volgende week mag Jan ook zijn keuze maken en hebben boeren en boerin twee logés om beter te leren kennen. De boeren hebben allemaal vrouwen die een match kunnen zijn. Dat geldt helaas niet voor Annemiek, maar dat is geen verrassing meer.

Bij MensTypes zijn er 2 types die het best bij je passen: hetzelfde menstype als jij en je ‘maximale aantrekking’, je tegenpool. Het is daarom belangrijk om te weten wat je wilt in een relatie en wat je verwacht van een partner. Want een relatie met hetzelfde type als jij, is een ander soort relatie dan een relatie met je ‘maximale aantrekking’.

Geert wil weten wie bij hem past

Alhoewel Esther wel een beetje schrok toen Geert haar naam noemde, is ze oké met zijn beslissing. “Het is er of het is er niet”, zei ze kalm. Vera voelt een klik en vindt Geert vrolijk en grappig, maar ze wil ook diepgang. Ze wil weten hoe iemand is van binnen. Diepgang zal ze niet snel vinden bij Geert. Hij heeft de neiging wat oppervlakkig te zijn. Een type dat liever plezier maakt dan iemand die gaat voor een serieus gesprek.

“Ik hou van uitgaan, plezier maken en ik wil weten wie er dan bij mij past”, vertrouwde hij Angela toe tijdens een tête-à-tête. Geert heeft twee vrouwen in huis die allebei bij hem passen. Angela is zijn maximale aantrekking en Vera is meer hetzelfde type als hij. Aan hem de keuze …

Annemiek kan niet communiceren

Ook voor Annemiek was nu het moment om te kiezen. Het zal geen verrassing zijn geweest dat ze besloot Steven te laten vertrekken. Zoals ze na haar keuze aan Erik en Jelte verklaarde: “Communicatie is belangrijk en met jullie gaat dat makkelijker dan met Steven.” Het communiceren met Steven liep stroef en ongemakkelijk. Ze zijn dan ook inderdaad, zoals ze zelf zegt, niet het perfecte stel.

 

Het was best triest om te zien dat Steven het vertrouwen in het vinden van de juiste partner een beetje aan het verliezen was. Hij is een Saturnustype en als hij zou weten welk type bij hem past zal hij zien dat er veel meer potentiële partners voor hem rondlopen dan hij nu denkt. Een menstype zoals Annemiek is geen match voor hem, zoals een type als Steven niet past bij Annemiek.

Geert-Jan heeft het gezellig

Het is nog steeds feest bij Geert-Jan. Hij vermaakt zich prima met zijn twee vrouwen. Lekkere hapjes en veel gezelligheid. Als verzorgend type kan hij zich helemaal uitleven en dat wordt gewaardeerd. De dames genieten ervan. Helaas is Geert-Jan niet altijd even subtiel en kan hij wat onbeholpen uit de hoek komen. Zoals toen hij tijdens een wandeling ontdekte dat de lippenstift van Jacqueline wat uitgelopen was. "Het ziet er een beetje dementerend-achtig uit", constateerde hij.

Jan komt met nieuwe onthulling

Amper de mededeling verwerkt te hebben dat hij weleens drugs gebruikt op een feestje, verraste Jan deze keer zijn vrouwen met de onthulling dat hij gesteriliseerd was. Hij had met elke vrouw een onderonsje om te polsen hoe ze dachten over kinderen en kinderen krijgen. Deze onthulling was voor hen minder shockerend en ze hadden alledrie het gevoel hier wel uit te komen.

Bastiaan heeft last van zijn hormonen

Bastiaan vond dat hij leuke logés op zijn boerderij had. Hij was gevoelig voor de manier waarop de dames hem aandacht gaven en hij voelde ook ‘al iets’. “Hormonen ofzo, die ontwaakt zijn na een lange winterslaap”, was zijn reactie. Maar zo overvloedig als zijn dames hem aandacht gaven, zo karig was hij zelf met aandacht schenken. Ook Bastiaan moest iemand naar huis sturen en zijn keuze viel op Madeleen. Ze was in het begin erg enthousiast over Bastiaan, maar nu toch wel teleurgesteld dat hij oppervlakkiger was dan ze dacht. 

Het was een emotioneel afscheid, maar meer van de andere meiden dan van Bastiaan.

--------------------------------

Monica Wardenaar is relatie-expert, TypeDating coach en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Naast workshops over het vinden van je ideale partner, geeft ze als MensTypes trainer workshops over hoe je MensTypes toepast om succesvolle samenwerking en (werk)relaties te creëren.

www.menstypes.nl

 

 

Meer over