Monica Wardenaar

Boer Zoekt Vrouw 2020: Ware liefde in een seizoen vol twijfel en teleurgestelde kandidaten

11 mei 2020 11:43 | amusement | Door Irma Tomas

© Monica Wardenaar
Onze relatie-expert Monica Wardenaar besprak ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer zoekt vrouw voor ons. In de laatste aflevering: Het was best een saai seizoen, met twijfelde boeren, ongemakkelijke stiltes en naar diepgang zoekende logés. Toch heeft dit seizoen ook moois gebracht: Bastiaan en Jan hebben de liefde van hun leven gevonden.

Als je op zoek bent naar een partner is natuurlijk de grote vraag: wie past bij mij? Dit was ook de vraag die de boeren zich vaak stelden. Met MensTypes wordt duidelijk welke types het best met jou matchen en deze herken je aan het uiterlijk. Dat is hetzelfde type als jij of je maximale aantrekking. Met deze twee heb je altijd dé klik. Deze klik betekent dat karakters bij elkaar passen. Naast fysieke aantrekkingskracht is het belangrijk dat karakters ook een match zijn. Want als je in de basis niet bij elkaar past is lichamelijke aantrekkingskracht niet genoeg voor een langdurige relatie.

Bastiaan is hoteldebotel

Bastiaan onthult: “Ik zag Milou en ik was direct hoteldebotel”. Milou stelde dat ze normaal niet zo snel geschreven zou hebben, maar ze bekende dat toen ze Bastiaan zag iets voelde en dacht: ja, dit moet ik dan maar gewoon doen. Bastiaan had ook ervaren hoe flexibel je ‘waslijst met eisen’ kan zijn als je iemand tegenkomt met wie je een echte klik hebt. Ook Milou vindt wat zij hebben heel bijzonder en uniek. “Als we elkaar aankijken, dan gebeurt er gewoon echt iets”, licht ze toe. Dat is precies wat je ervaart als je je maximale aantrekking ontmoet. Een sterke aantrekkingskracht en het gevoel dat ‘alles klopt.’

Als Venus en Mars types zijn zij een ideale match. Hun Mercurius en Mars eigenschappen kunnen botsen, zoals ze al ervaren hebben. Maar er is grote kans dat hun relatie deze uitdagingen zal overleven.

Jan is dolgelukkig

In Nienke vindt Jan de liefde van zijn leven. Zij zijn elkaars maximale aantrekking: Venus-Mercurius en Mars-Jupiter. Ze vullen elkaar aan. Mars is ruimtenemend, direct en gepassioneerd. Dat kan bij Nienke dwingend overkomen, waardoor ze zich opgejaagd kan voelen. Jan legt uit: “Dat is wie ik ben. Als ik dat voel, dan zeg ik dat ook.” Een Venustype als Nienke is ruimtegevend. Ze vraagt aan Jan: “Hoe zou jij het graag willen?” Als Jan dan uitspreekt dat hij graag wil dat Nienke bij hem op de boerderij komt, antwoordt ze als vanzelfsprekend: “Nou, dan doen we dat toch gewoon zo.”

Als je een relatie hebt met je maximale aantrekking of eenzelfde type dan begrijp je elkaar makkelijk, is het contact vanzelfsprekend en voelt het vertrouwd. Het kan zelfs soort van voorbestemd voelen, zoals Nienke zegt. Jan en Nienke voelen allebei ‘dat het precies past’.

Geert-Jan vindt de weg niet meer terug

Wat van te voren al duidelijk was, werd tijdens de citytrip bevestigd: Geert-Jan en Karine zijn geen match. Een Venus zoals Geert-Jan, is een type dat er niet van houdt iemand af te wijzen. Niet raar dus, dat hij Jacqueline belde en vroeg of ze niet boos was dat hij niet voor haar had gekozen. Maar dit, onschuldige, telefoontje, zorgde voor steeds meer afstand tussen Karine en hem. Zoveel, dat ze de weg naar elkaar niet meer konden vinden. Zoals Geert-Jan uitlegt: “ze wilde het rustig aan doen, stap voor stap. Maar op een gegeven moment waren de kleine stapjes helemaal geen stapjes meer.”

Geert kijkt de kat uit de boom

Yvon vroeg Geert wat hij er van vond dat zijn vrouwen zich vaak afvroegen of hij wel echt geïnteresseerd was én of ze wel echt goede gesprekken met hem konden hebben. Daar vond hij niet zoveel van: “dat ligt meer bij hun, tis maar hoe je het bekijkt. Ik heb eerst de kat uit de boom gekeken”, zei hij ietwat ongemakkelijk.

Over zijn keuze voor Angela zei hij: “Angela was rustiger, dat paste beter bij mij, maar in de loop van de vakantie dacht ik ook: is ze het wel? Ik voelde in het begin wel iets voor haar, maar later was er niets meer.” Dat was te verwachten, want Angela sloot zich steeds meer af omdat Geert op afstand bleef. Geert is een Mercurius en Angela een Jupiter, deze twee types zijn elkaars maximale aantrekking. Maar Geert voelde weinig lichamelijke aantrekkingskracht. Zoals hij concludeerde: “het was weg, klaar. Als het er niet is, dan is het er niet.”

Annemiek zoekt een workaholic

Haar deelname aan Boer zoekt vrouw heeft grote impact op Annemiek gehad. Het was een leerzame ervaring die ze niet had willen missen. Ze legt uit wat de oorzaak voor het mislukken van haar Boer zoekt vrouw-avontuur was: “ik zat te wachten totdat zij een gesprek begonnen, en zij zaten te wachten totdat ik een gesprek met hun begon”. Tja, dan kun je lang wachten. Daarnaast twijfelde ze al vanaf het begin of een van haar logés haar prins op het witte paard was. Ik kan me voorstellen dat ze twijfelde want ze had met niemand een echte klik, alleen bij Erik voelde ze wel iets.

Maar het gaat vast goed komen met Annemiek want ze weet inmiddels wat ze zoekt. De stoere man is ingeruild voor een workaholic die bij haar komt wonen…

-------------------------------------

Monica Wardenaar is relatie-expert, TypeDating coach en schrijfster van het boek ‘Jij past echt bij mij’. Naast workshops over het vinden van je ideale partner, geeft ze als MensTypes trainer workshops over hoe je MensTypes toepast om succesvolle samenwerking en (werk)relaties te creëren.
www.menstypes.nl

Meer over