Boer Zoekt Vrouw 2022: Jouke heeft geen zin en Janine wil wegrennen

21 maart 2022 15:00 | amusement | Door Monica Wardenaar

© Monica Wardenaar

Onze relatie-expert Monica Wardenaar bespreekt ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer zoekt vrouw. En deze week is het tijd voor de logeerweek. Dat kan voor onzekerheid en gierende zenuwen zorgen. Elk menstype gaat hier anders mee om.

Er zijn 13 MensTypes die je herkent aan het uiterlijk. Hoe dan? Als je weet waar je op moet letten is het simpel. Net zo makkelijk als het verschil zien tussen een poedel en een herder! Niet alleen zie je snel het verschil, maar gelijk weet je meer over het karakter. Wil je een waakhond, dan kies je eerder voor een herder. Dus als Janine deze keer niet voor ‘lief’ wil gaan kiest ze niet voor Christiaan. We gaan het zien.

Jouke heeft er geen zin in

Deze boer weet goed wat hij niét wil. Hij wil geen boerin, geen extreem volgzaam type en geen dierenarts. Maar wat wil hij dan wel? Hoe ga je ‘de ware’ vinden als je niet weet wat je wil. Toen Karlijn vroeg wat hij zoekt in een relatie werd hij even van z’n stuk gebracht. “Zo! Dit gaat helemaal de verkeerde kant op”, stamelde hij. "Als iemand voldoet aan je wensenlijstje zullen er veel mensen bij je passen. Maar ook mensen waar je dan helemaal geen zin in hebt. En als iemand het niet met me eens is of iets zegt wat niet klopt dan luister ik niet verder. Daar heb ik helemaal geen zin in”, vervolgt hij. En ook een volgzaam type, daar heb ik geen zin in." Oké Jouke, duidelijk.

Janine wil wegrennen

“Ik vind het spannend. En als iemand te dichtbij komt wil ik wegrennen, maar…dat kan nu niet”, zegt Janine. Nee, inderdaad…no escape! Kenmerkend voor een gecombineerd type als Janine is dat ze aan de ene kant behoefte heeft om zich terug te trekken. Zeker als er steeds drie mannen om haar heen dartelen. Aan de andere kant houdt ze ook van het contact met mensen. Innerlijk heen en weer geslingerd worden…best vermoeiend. Het weerzien met Christiaan verloopt wat moeizaam omdat ze beiden passieve, ruimte gevende types zijn. Ongemakkelijke stiltes dus. Dit in tegenstelling tot Michiel en Sander die ‘echt binnenkomen’. Michiel, die zijn zelfverzekerde kant meer laat zien en Sander met zijn energieke uitstraling.

Evert is geen keukenprins

Door het ongeluk van Koop, werkt Evert nu voor twee. Weinig tijd voor vrouwen en onrust in de keuken. Evert wilde zijn dames verwennen met een warme maaltijd. Maar hij was vergeten dat hij eigenlijk niet weet hoe een combimagnetron werkt. Een koude ovenschotel was het resultaat. Snel werd zijn zus gebeld en het probleem werd gefixt. Maud was helemaal blij door dit kookexperiment. De drempel was verlaagd, want Evert verwacht geen haute cuisine. Ze zegt dat ze geen keukenprinses is en Evert is ook duidelijk geen ster in de keuken. Ze was opgelucht. Ze zijn geen ideale match, dus of haar opluchting terecht is? Ik weet het niet…

Rob is niet geïnteresseerd

Rob wil zijn vrouwen een goed beeld geven van het leven op de boerderij. Zo compleet mogelijk laten zien wie hij is en wat hij doet. Daar schiet hij een beetje in door. Hij vergeet te luisteren en interesse te tonen in zijn dames. Soms negeert hij ze zelfs en blijft onverstoord over zichzelf babbelen. Zelfs Wendy trekt niet genoeg zijn aandacht. Strategisch koos zij niet voor een praktisch, maar prikkelend weerzien met haar favoriete boer. Tja, want waarom zou je in trui en spijkerbroek je entree maken als dat ook kan in een kort rokje? En waarom niet de kans grijpen om Rob eens goed beet te pakken en te ervaren hoe dat voelt. Kenmerkend voor een type zoals zij. Actie en niet afwachten, zoals haar medestrijders.

Hans moet zelfstandig worden

De dames zijn het eens: Hans is een lieverd en hij doet z’n best. Een bos bloemen op hun slaapkamer. “Zo attent en zo romantisch”, galmden ze in koor. Een hilarisch moment toen hij tegen Margriet zei: “Je mag ze straks gelijk meenemen.” Hoezo straks? Wordt het exit Margriet na 24 uur? Zou zomaar kunnen… Hans is op zoek naar een maatje, iemand die rust en liefde uitstraalt. Rust is niet typerend voor Margriet. “Ik ben zelfstandig en moet iets doen met m’n leven”, zegt ze. En ze vindt dat Hans ook zelfstandig moet worden. “De Wifi code aan je dochter vragen, hmm. Je mag wel eens wat vragen. Maar dat zou je eigenlijk zelf moeten doen”, volgens haar.

Over Monica:

Monica Wardenaar is MensTypes-expert, trainer en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Ze is bedenker van TypeDating. Tijdens haar workshops of een persoonlijk consult ontdekken singles hoe ze hun ideale partner herkennen. En daardoor sneller vinden. www.menstypes.nl

Meer over