Dagdates

Boer Zoekt Vrouw 2023 afl 4: Bernice voelt niets en Piet heeft een voorzichtige kriebel

2 oktober 2023 12:55 | amusement | Door Irma Tomas

Onze relatie-expert Monica Wardenaar bespreekt ook dit jaar weer alle afleveringen van Boer zoekt vrouw voor ons. Zij weet precies welke mannen en vrouwen bij de boeren passen. In deze aflevering: de beruchte Dagdates. 

Voor de logeerpartij hebben de boeren en boerinnen briefschrijvers uitgenodigd die ze leuk en aantrekkelijk vinden. Vanuit MensTypes gezien zijn deze logees in spe ook qua karakter een match. Er zitten ideale matches bij en matches die een uitdaging zijn.

Weten wat je wilt is een stap die je niet kunt overslaan in je zoektocht naar een partner. Wat zoek je in een partner en wat verwacht je in een relatie, zijn belangrijke vragen. Want een relatie met je ‘maximale aantrekking’ (tegenovergestelde type) is anders dan een relatie met je eigen type.

MensTypes is een praktisch hulpmiddel waarmee je kunt beslissen of iemand een goede match is. Je krijgt natuurlijk niet altijd gevoelens voor iemand die jouw maximale aantrekking of hetzelfde type is als jij. Liefde blijft magisch en mysterieus. Maar als menstypes matchen is er een grotere kans op een fijne en gelukkige relatie.

Claudia neemt afscheid van een verdrietige Jan-Willem

Claudia hoopte dat een van haar dates het toch niet zag zitten. Dat zou haar keuze makkelijker maken. ‘Wishful thinking’, want ze stonden allemaal te trappelen om te komen logeren. Jan-Willem verloor zichzelf bijna in zijn ‘échte gevoelens’ voor Claudia. Nou ja, hij bedoelde waarschijnlijk dat hij een échte klik voelde. Logisch, want Claudia en Jan-Willem zijn elkaars maximale aantrekking. Maar Claudia zoekt ‘praktische doeners’ voor haar boerderij. Types zoals Rene, Paul en Bob.

Bernice voelt niets

Jong en onervaren, dat is Bernice. “Ik voel niets”, zegt ze bijna wanhopig tegen Yvon. Natuurlijk heeft zij weer een goede tip. “Vraag jezelf af: wie van deze vijf jongens zie ik graag?” Dat zijn Yorick, Johan en Ype Jacob. Yorick en Johan zullen haar uitdagen om uit haar comfortzone te komen. En Ype Jacob is hetzelfde type als Bernice.

“Daarom draag ik een mutsje”, antwoordt Haico op de vraag van Jasmijn. De reden was geen verrassing, maar gelukkig is deze brandende vraag beantwoord! Ondanks dat hij al zijn dagdates toppers vindt mogen uiteindelijk Wendy, Jasmijn en Ellen logeren. Niet allemaal zijn ideale match en ik ben benieuwd wie er als eerste naar huis mag.

Piet voelt een kriebeltje

Ondanks de gezellige sfeer kijkt Piet eerst de kat uit de boom. Hij begint met ontspannen pottenbakken en zijn dames observeren, want flirten gaat hem nog te ver. Anke en Eugenie hebben beiden Mars-karaktereigenschappen en zijn het duidelijkst aanwezig. Piet kiest voor Anke, Eugenie en Gea. Twee vrouwen zijn een uitdaging voor hem en een past het beste. Zou Gea de vrouw zijn waar Piet al wat vlinders bij voelt? 

De twee vrouwen die het minst goed bij Richard passen gaan niet bij hem logeren. Hij kiest voor Robin, Marlies en Marijke. Zij hebben allemaal karaktereigenschappen die Richard als Jupitertype ook heeft. De een past beter dan de ander en zijn ware zou er best eens tussen kunnen zitten. We gaan het zien…

Monica Wardenaar

Monica Wardenaar is relatiedeskundige, TypeDating expert en schrijfster van het boek Jij past écht bij mij. In een persoonlijk consult of workshop leert ze singles hoe ze hun ideale partner vinden. En tijdens TypeDiscovery trainingen ontdek je hoe je MensTypes toepast bij het versterken van je werk- en privé relaties.

Meer over