Helse klus

Boer zoekt vrouw-boeren bedolven onder immens aantal brieven voor nieuwe seizoen

4 september 2023 21:31 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© KRO-NCRV
Ook de boeren die hun opwachting maken in het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw zijn immens populair. De zoekers naar de liefde in de nieuwe serie met Yvon Jaspers als presentatrice hebben bij elkaar het verbluffende aantal van zeshonderd brieven ontvangen.

In het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw worden vanaf zondag 17 september vijf vrijgezelle boeren gevolgd die in verschillende landen in Europa wonen. Zo zoeken Piet uit Duitsland, Claudia uit Frankrijk, Richard uit Slowakije, Haico uit Denemarken en Bernice uit Zweden een partner met behulp van het KRO-NCRV-programma.

Helse klus

"Als je in je eentje op een bedrijf in Slowakije zit waar je de taal niet of nauwelijks spreekt, of in het zeer dunbevolkte Zweden waar je sociale leven bestaat uit contacten met amper een handvol mensen, of in Frankrijk waar je zo druk bent met het runnen van je bedrijf dat je überhaupt het erf niet zomaar af komt, is een partner vinden een helse klus", zegt Jaspers over de aankomende reeks in een persbericht. De vijftigjarige presentatrice kijkt uit naar het nieuwe seizoen. "Je weet dat die paar regels op papier je leven voorgoed op z'n kop kunnen zetten. En dat is wat gaat gebeuren."

Brieven lezen

Het wordt het veertiende seizoen van het datingprogramma, gepresenteerd door Yvon Jaspers. In de eerste aflevering op 17 september is te zien hoe de boeren in Nederland zijn om hun brieven te lezen en tien potentiële geliefden uit te kiezen. Vijf van hen zullen later in de reeks met de boeren meegaan naar het buitenland voor de logeerdates.

Boer zoekt vrouw Europa is vanaf zondag 17 september om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer over